van der Horst

Parijs: Robin Frijns: "Het was één van mijn zwaarste races ooit"

Robin Frijns
Robin Frijns
Terwijl heel Nederland op zijn kop stond voor Koningsdag, kon in Parijs een Nederlander feesten. Robin Frijns startte vanaf een derde plek in de Paris E-Prix en dankzij de problemen van beide Nissan's kreeg hij de leiding in zijn schoot geworpen. Door weer en wind verdedigde hij de koppositie waarmee hij zijn allereerste overwinning in de Formule E bemachtigde.
Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Voor de race was Frijns al in goede doen met een goede startpositie en dat liet hij ook blijken in de wedstrijd nadat Oliver Rowland van het voorplan verdween. De Maastrichter geselde Sébastien Buemi met zijn aanvallen tot de Zwitser zich moest overgeven wegens een lekke band en de weg vrij was voor Frijns richting de overwinning. Al liep het allemaal niet van een leien dakje gezien de zware weeromstandigheden en de snel oprukkende André Lotterer in zijn zog. Toch bleef Frijns de race controleren om zo als eerste Nederlander ooit een overwinning te behalen in de Formule E.

Een juichende Robin Frijns
Een juichende Robin Frijns
Achteraf was Frijns dan ook gelukkig met zijn eerste zege: "Dit was één van de zwaarste races ooit in mijn carrière maar ik ben blij met het resultaat. Ik voelde dat ik sneller was dan Buemi en kon hem snel voorbij, maar eens ik aan de leiding reed was het zwaar. We reden in gevaarlijke en moeilijke condities en als je vooraan zit weet je nooit wat je kan verwachten. Ik ben blij met het resultaat voor het team en deze overwinning behalen op Koningsdag maakt het feest helemaal compleet!"

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Parijs.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons