van der Horst

Pascal Wehrlein en André Lotterer blijven aan bij Porsche

André Lotterer - Porsche Formula E Team
André Lotterer - Porsche Formula E Team
In de aanloop naar de finale van de Formule E bevestigde TAG Heuer Porsche Formula E Team dat het ook in seizoen acht zal aantreden met Pascal Wehrlein en André Lotterer. Teambaas Amiel Lindesay wil verder bouwen op continuïteit en koos daarvoor om met beide heren verder te gaan en hoopt zo eindelijk hun eerste overwinning te behalen in het kampioenschap.
Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Wehrlein maakte dit seizoen zijn debuut bij Porsche en liet tot nu toe goede dingen zien. De Duitser staat tiende in het klassement en maakt nog steeds kans op de titel. Hij zorgde ei zo na ook voor de allereerste overwinning van Porsche in de Formule E, tot hij in Puebla gediskwalificeerd werd, net voor het afvlaggen van de race. Wehrlein is dan ook blij om nog steeds deel uit te maken van het team: "Als een nieuwkomer bij het team, werd ik vanaf het begin zeer goed ontvangen. We hebben samen al veel bereikt dit eerste seizoen en lieten onze sporen na in het kampioenschap. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van dit team met het oog op de toekomst."

André Lotterer
André Lotterer
Het aanblijven van Lotterer daarentegen was een ander paar mouwen, gezien openlijk de vraag gesteld of Lotterer nog moest blijven bij het team in de media en bij de fans, vanwege de mindere resultaten en omwille van zijn reputatie als een te aggressieve piloot. Toch mag de Duitser met Belgische roots zijn kans volgend seizoen wagen om het beter te doen. "We hebben al veel bereikt, maar we hebben nog niet al onze doelen bereikt. Daarom ben ik zeer tevreden dat Porsche mij de kans geeft om een bijdrage te leveren voor de verdere ontwikkeling na dit seizoen."

Dit weekend komen beiden nog tweemaal in actie tijdens de finale in Berlijn, de afsluiter van het zevende seizoen.

Foto's: Formula E - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 11 augustus 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons