van der Horst

Rally van Ieper: Patrick Snijers neemt het op tegen Dumas, Delecour en Duez

Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers heeft sinds 1979 nog maar één editie van de Rally van Ieper gemist en zodoende is 'de lange' maar liefst aan zijn 35ste editie toe. En dat Snijers opnieuw de handen van de toeschouwers op elkaar zal krijgen komt grotendeels omdat hij met een Porsche aan de start komt, altijd reeds een publiekslieveling geweest door de jaren heen.
  • Hamofa Performance
"De meeste piloten van mijn generatie zijn reeds overgestapt naar de Historic Rally en ook ik heb daar een jaar gereden, maar de sfeer blijft toch hier op de Grote Markt van Ieper. Ik kijk er echt naar uit om de Porsche straks te laten brullen in het historische centrum van Ieper.”

Er staan in totaal 4 Porsches GT3 aan de start, Patrick en Arne moeten het opnemen tegen Porsche LMP1-rijder Romain Dumas, François Delecour en Marc Duez.

Het team van Willy Plas, MI International, heeft een drukke periode achter de rug. De wagen moest volledig worden aangepast aan de GT-reglementen van de FIA. “We hebben de papieren van de FIA deze week ontvangen, morgen worden de laatste onderdelen gemonteerd en donderdag zal ik de pas de eerste meters kunnen rijden.” vertelde Patrick gisteren tijdens de Meet’n greet in Ieper. “Ik vermoed dat we zo’n 50 pk zullen verliezen, maar de regels zijn voor iedereen gelijk…”

Uitkijken wat Snijers kan beginnen tegen de grote namen als Delecout en Dumas, terwijl hij in het verleden nog met Porsche een rechtstreekse concurrent was van Duez. Twee van de drie musketiers staan opnieuw met getrokken zwaarden.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 25 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons