van der Horst

Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere dicht bij titel in Divisie GT

Patrick Van Glabeke versus Henk Thuis
Patrick Van Glabeke versus Henk Thuis
Curbstone organisator Patrick Van Glabeke en zijn vaste kompaan Frédérique Jonckheere hebben afgelopen weekend tijdens het Spa Racing Festival opnieuw een grote stap gezet richting hun titelambitie in Divisie GT.
Curbtone Ferrari's 458 Challenge & GT3
Curbtone Ferrari's 458 Challenge & GT3
Hun strijdros, de FMA Ferrari 458 GT3 is een toonbeeld van betrouwbaarheid want tijdens de reeds zeven verreden meetings of veertien wedstrijden stonden ze steeds aan de eindmeet. Het duo stond ook reeds zesmaal op het hoogste ereschavot en eindigde maar liefst dertien maal binnen de top drie. Logisch dan ook dat het snelle duo het kampioenschap aanvoert, maar de concurrentie was bikkelhard. Ook het extra opgelegde gewicht speelde hen parten en de successeconden die ze moesten uitzweten in de pitlane maakten het niet makkelijk.


Van Glabeke in gesprek met Vanbellingen
Van Glabeke in gesprek met Vanbellingen
Patrick Van Glabeke: “Dit weekend lag de piste er zeer glibberig bij zowel in droge als natte omstandigheden. Het was een moeilijk weekend, maar dat geldt uiteraard voor iedereen. Normaliter hadden we tweemaal de pole moeten hebben, maar Frédérique ging eenmaal buiten de track limits rijden en we werden achteruit gezet. Zowel Frédérique als ikzelf zijn in de loop van het seizoen sneller geworden en we vormen dan ook een compatibel duo. Ik neem telkens de start en Fré maakt het af”.

De regelmaat is een grote troef voor het Curbstone duo, maar desondanks is het ervaren Britse duo Wilkens-Scott in hun Dodge Viper GT3 en Henk Thuis in de Radical RXC niet onder de indruk en steeds in hun buurt terug te vinden.

Frédérique Jonckheere
Frédérique Jonckheere
“Ik had ondermeer een schitterend duel met Henk Thuis afgelopen weekend, maar ik kon hem na een hard maar sportief duel voorblijven,” gaat de Oost-Vlaming verder.
“Tijdens de eerste manche van het weekend waren we vertrokken vanuit 11de positie algemeen en werden eerste GT en vijfde algemeen tussen de Super GT-wagens. Een schitterende uitgangspositie naar de tweede manche toe op zondag en een goede zaak in het kampioenschap. Tijdens de tweede manche kwam het opnieuw tot een mooi duel tussen Frédérique en de Viper GT3 van Wilkens & Scott. Maar het kwam tot een contact en we zijn wijselijk van het gas gegaan. Frédérique is werkelijk tot het uiterste gegaan, want ik gaf de wagen af met een achterstand van 10 seconden op de Britten, terwijl we 15 seconden langer moesten pitten door de successeconden.”

Curbstone FMA Racing Team - pilotenwissel
Curbstone FMA Racing Team - pilotenwissel
De Britten wonnen de tweede heat en zodoende blijft het verschil normaliter status quo. Maar door het feit dat het Curbstone-duo tweemaal de snelste wedstrijdronde liet noteren lopen ze nog een twee punten extra uit en hebben nu een voorsprong van 22 punten.
Van Glabeke-Jonckheere
Van Glabeke-Jonckheere
“We moeten tijdens het laatste raceweekend gewoon tweemaal uitrijden om de titel te pakken. We kijken er reikhalzend naar uit tijdens onze eerste volledige seizoen in een zeer competitief kampioenschap,” besluit een zichtbaar tevreden Patrick Van Glabeke.
Foto's: Arne Simons & SCCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op zondag 5 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons