van der Horst

Patrick Van Mechelen hangt (voorlopig?) helm aan de haak

Kampioenen Cokelaere, Van Mechelen, Remans, Sterkens & Bex
Kampioenen Cokelaere, Van Mechelen, Remans, Sterkens & Bex
Patrick Van Mechelen neemt afscheid van de rallycross, al laat hij de deur op een kier voor een comeback op een later ogenblik. De man die afgelopen jaar zowel de titel pakte in het Belgisch als het Nederlands kampioenschap rallycross en ook in de nieuwe Europese Rallycross Challenge op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen verkocht zijn wagens en zegt de rallycross adieu, vooral uit financieel oogpunt.
Patrick Van Mechelen - SuperCar
Patrick Van Mechelen - SuperCar
De Ford Fiesta Supercar bezorgde Patrick Van Mechelen dus meteen drie titels in 2013, maar "toch was de Fiesta niet al rozengeur en maneschijn", licht zijn entourage toe. "De auto was snel, maar vergde ook heel erg veel onderhoud. De kosten die dat met zich meebracht waren moeilijk te verantwoorden voor een BK en een NK. De Rallycross Challenge Europe werd ook niet meteen een succesformule, en het IMG kampioenschap, ondertussen een WK, is een trap te hoog voor een gedreven amateur als Patrick Van Mechelen."

Nadat Koen Pauwels de Fiesta overnam en Johnny Verkuringen de Subaru overkocht, bleef Patrick Van Mechelen met spreekwoordelijke lege handen achter. "Een zware beslissing, maar in mijn ogen toch de juiste. Rallycross met een Supercar vergt een enorme financiële investering, zonder echt een kampioenschap dat voldoende strijd geeft. Ik denk dat ik alles gereden heb wat haalbaar was voor mij en mijn team, haalbaar zowel op sportief als op financieel vlak".

Duel Kuypers-Van Mechelen
Duel Kuypers-Van Mechelen
Toch geeft het kamp van Van Mechelen aan dat dit niet het einde van zijn carrière hoeft te betekenen. "Zonder auto valt er natuurlijk niet veel te doen. Als de kans zich voordoet om een auto te huren voor een bepaalde wedstrijd is het goed mogelijk dat we Patrick nog in actie zien. Laten we er wel meteen bij vertellen dat er op dit moment geen concrete plannen in die richting zijn."

Foto's: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rallycross op woensdag 15 oktober 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons