van der Horst

Pau-Arnos: Frédéric Vervisch pakt als eerste rijder tweede seizoenzege

Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing: tweede zege
Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing: tweede zege
Het eerste trefen op de Zuid-Franse omloop Pau-Arnos maakte een eind aan de onwaarschijnlijk lange reeks van tien verschillende winnaars in evenveel WTCR-wedstrijden. Frédéric Vervisch (Audi Comtoyou Racing) verzilverde zondagochtend zijn gisteren veroverde pole met een nooit bedreigde tweede zege en klimt opnieuw naar de vierde plaats in de tussenstand. Thed Björk en Gabriele Tarquini mochten mee op het podium, puntenleider Yann Ehrlacher finishte als achtste, Gilles Magnus kwam met een veertiende stek alsnog tot scoren.
  • STX Motorhomes
Start Race 1
Start Race 1
Voor polesitter Vervisch kwam het er op aan de vervaarlijke eerste bochtencombinatie zonder schade te overleven. Onze landgenoot kreeg weliswaar een licht tikje mee van Lynk&Co-rijder Thed Björk maar behield nipt de leiding. De moeilijkste job zat er hiermee op voor de Belg, ook een neutralisatie van de race achter de safety car nadat het bij de start tot een treffen was gekomen tussen Yann Ehrlacher en Tiago Monteiro gooide geen roet in het eten. Een incident dat nog dient te worden onderzocht en Ehrlacher mogelijk zuur kan opbreken.

Bij de restart sloeg de Comtoyou-topper al snel een geruststellende kloof naar achtervolger Björk zodat de Zweed er nooit toe kwam Vervisch' leiderspositie te bedreigen. Vervisch controleerde de race, al was het op deze omloop steeds uitkijken geblazen voor mechanische schade. Na tussendoor ook de snelste ronde te hebben gelukt, liet de Audi-rijder een oververdiende tweede seizoenzege optekenen, na eerder in Aragon reeds de grootste beker te hebben geclaimd.

Frédéric Vervisch gefeliciteerd door Jean-Michel Baert
Frédéric Vervisch gefeliciteerd door Jean-Michel Baert
Zware incidenten vielen er, afgezien van de schuiver van Monteiro in de vangrail, gelukkig niet te noteren. Een slecht weggekomen Yvan Muller kreeg bij de start een tik mee van Attila Tassi en moest met een gebroken stuurarm naar de pits. De Lynk&Co-crew wist de schade tijdig te herstellen zodat de Fransman probleemloos zijn plek op de eerste startrij voor race 2 zal kunnen innemen.  Jordi Gene kleurde zwaar buiten de lijnen na een lekke band, wellicht veroorzaakt door een gebroken schokdemper bij het landen na de spectaculaire jump in de eerste bocht en ook merkgenoot  Rob Huff zocht zowat terzelfdertijd de Zengo Motorsport-pits op met een probleem.

Esteban Guerrieri tikte een eind achter Tarquini als vierde aan, voor stalgenoot Nestor Girolami. Dat elk punt in dit zwaarbevochten kampioenschap goudwaarde kan hebben bleek nog maar eens toen Norbert Michelisz  merkgenoot en titelkandidaat JK Vernay vrije doorgang verleende van zodra hijzelf voldoende afstand van achtervolger Ehrlacher had genomen. Die eindigde als zevende zodat  naaste achtervolger in de puntenstand Guerrieri opnieuw tot op 20 punten nadert. Vernay en Vervisch tellen slechts 30 en 31 punten achterstand. Samen met Mikel Azcona (P13) wippen zij over Santiago Urrutia die met een 15de stek slechts één luttel punt pakte.

Stand Rijderskampioenschap na Race 1

Pau-Arnos: Uitslag Race 1



Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 17 oktober 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons