van der Horst

Pau-Arnos: Jean-Karl Vernay wint incidentrijk tweede treffen

Jean-Karl Vernay - Hyundai Team Engstler
Jean-Karl Vernay - Hyundai Team Engstler
Een betere start dan polesitter Yvan Muller leverde Hyundai Engstler Liqui Moly Racing Team-rijder JK Vernay op zijn beurt een tweede seizoenzege op. De Fransman controleerde de race van start tot finish en werd op het podium geflankeerd door het Lynk&Co-duo Yvan Muller en Santiago Urrutia. Frédéric Vervisch tikte na een bijzonder bewogen wedstrijd als vierde aan en bekleedt een zelfde plek in de puntenstand, op 29 punten van leider Ehrlacher die als vijfde finishte. Gilles Magnus moest vrede nemen met een zeventiende plaats.
Ook nu was een goede start cruciaal, een oefening waarin Vernay zich de betere toonde dan polesitter Muller. De Fransman moest als tweede invoegen, met Norbert Michelisz, Santiago Urrutia en Nestor Girolami in de nek. Laatstgenoemde stond al vlug zijn vijfde stek af aan stalgenoot Esteban Guerrieri, beduidend beter gerangschikt in de puntenstand.

Girolami onder druk van Vervisch en Ehrlacher
Girolami onder druk van Vervisch en Ehrlacher
Girolami stopte daarop geruime tijd Vervisch en Ehrlacher af, maar zou naderhand met (banden)problemen terugvallen en opgeven.  Achter leider Vernay houdt Muller medevluchters Michelisz en Urrutia in bedwang. Wanneer Michelisz zich bij een aanval op Muller verslikt, wordt de Hongaar aangetikt door Urrutia en komen Guerrieri en Vervisch zowat aansluiten. Ook tussen de Argentijn en de Belg komt het tot contact waardoor Guerrieri achter de achteropkomende Ehrlacher terugvalt.

Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing
Michelisz heeft het moeilijk en verliest zijn derde stek in een bewogen slotfase aan Urrutia en Vervisch. Wanneer de Hongaar door Ehrlacher wordt aangetikt, waagt Guerrieri een aanval op de puntenleider maar verplaatst daarbij de bandenstapel. Dit lokt een korte neutralisatie achter de safety car uit, de wedstrijd wordt met twee ronden verlengd waarin Michelisz tikken meekrijgt van Ehrlacher en Guerrieri. Ehrlacher gaat op de finishlijn zelf nog voorbij Michelisz en beperkt met een vijfde stek ietwat meer de schade nu rivaal Vernay de volle puntenwinst pakt.
Tom Coronel tikt als dertiende aan en wint andermaal de WTCR Trophy, Frédéric Vervisch kan dankzij zijn snelste wedstrijdronde in race 1 alweer een TAG Heuer-horloge aan zijn verzameling toevoegen.

In de puntenstand wipt Vernay over Guerrieri naar de tweede plaats, op luttele 16 punten van leider Ehrlacher. Guerrieri finisht als zevende en ziet zijn derde stek in de stand bedreigd door Vervisch die met een achterstand van 29 punten in de running blijft voor de titel.

Met een rist incidenten die mogelijk achteraf door de wedstrijdleiding zullen worden onderzocht, wordt zowel de raceuitslag als de puntenstand onder voorbehoud meegegeven.

Pau Arnos: Uitslag Race 2

Pau-Arnos: Stand Junior Driver na Race 2

Pau-Arnos:  Stand WTCR Trophy na Race 2:

Pau-Arnos:  Stand Teams na Race 2

Stand Rijderskampioenschap na Race 2

Foto's: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 17 oktober 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons