van der Horst

Pau: Dubbelslag voor Honda: Girolami wint voor Guerrieri en Muller, Magnus achtste

Nestor Girolami - All.Inkl.Com Münnich Motorsport
Nestor Girolami - All.Inkl.Com Münnich Motorsport
Pau. Nadat het Münnich Motorsport-duo Girolami-Guerrieri gisteren in kwalificatie reeds de basis voor later succes had gelegd, maakten beide Argentijnen zondag het werk af met een zege en een tweede stek. Ook Yvan Muller hield voor Lynk&Co vast aan zijn derde plaats. Pechvogel met dienst was Nathanaël Berthon, de Comtoyou Audi-piloot had zijn vierde stek op zak toen hij in de slotminuten met een lekke band in het klassement terug tuimelde. Yann Ehrlacher en Ma maakten zodoende de top-5 rond. Gilles Magnus won drie plaatsen en remonteerde naar de achtste plaats.
Nestor Girolami & Esteban Guerrieri
Nestor Girolami & Esteban Guerrieri
Op een omloop waarop inhalen nagenoeg onmogelijk is, volstond het voor het Honda-duo een goede start te lukken, weg te blijven van de boordstenen en de bandenslijtage te monitoren. Een opdracht die het Argentijnse duo tot in de perfectie afwerkte. Girolami leidde de openingsrace van het seizoen van start tot finish, in zijn rug afgeschermd door maatje Guerrieri die de leider nooit onder druk zette. Ook Yvan Muller behield racelang zijn derde uitgangspositie, hoewel hij einde race onder druk kwam van Nathanaël Berthon. De Audi Sport-rijder kende evenwel brute pech toen hij met nog twee minuten op de klok met een lekke band uitviel en een meer dan verdiende vierde stek verloren zag gaan. 

Regerend kampioen Yann Ehrlacher tikte als vierde aan na bij de start aan teamgenoot Ma Qinghua voorbij te zijn gegaan. De Chinees verloor hierbij ook een plaats aan Attila Tassi maar won zijn goed op de Hongaar terug via een mooi inhaalmaneuver in de Virage du Lycée-haarspeld. Tassi, die hierbij  in één klap ook Azcona en de minder goed gestarte Urrutia aan zich voorbij zag gaan, zou later met een technisch probleem de pits opzoeken.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Sport
Gilles Magnus, pas als elfde van start gegaan na gisteren in een snelle ronde te zijn gehinderd, sleepte nog een achtste plaats uit de brand. Via een gedurfd maneuver nam hij in Lycée Norbert Michelisz te grazen, nadat het in de openingsronde tussen beiden reeds tot een contact was gekomen. Meer plaatswinst zat er voor onze landgenoot in toen zowel Cometoyou-stalgenoot Berthon als Tassi met pech kregen af te rekenen.

In de puntenstand gaat Girolami vanzelfsprekend aan de leiding voor Guerrieri, Muller en Ehrlacher. Gilles Magnus staat op een met Urrutua gedeeld zevende plaats genoteerd.

Race 2 in de zonovergoten straten van Pau staat gepland voor 17.00u

Pau: Uitslag Race 1

Kampioenschap:
1.Girolami 40p
2.Guerrieri 31p
3.Muller 19p
4.Ehrlacher 16p
5.Azcona16p
6.Ma 14p
7.Urrutia 10p
8.Magnus 10p
9.Michelisz 7p
10.Berthon 7p...

Foto's: FIA WTCR & David Noels PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 8 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons