van der Horst

Pau: Dušan Borković lukt eerste zege, Kobe Pauwels sterk tweede

Dusan Borkovic - Target Competition Hyundai Elantra N
Dusan Borkovic - Target Competition Hyundai Elantra N
Niet polesitter Viktor Andersson die reeds bij de start tot opgave werd gedwongen maar Dušan Borković (Target Competition Hyundai Elantra N) klom in Pau na afloop van race 1 op de hoogste podiumtrede. De boomlange Serviër vierde zijn terugkeer in de TCR-paddock met een eerste zege voor onze landgenoot Kobe Pauwels in de Comtoyou Racing-Audi. Isaac Smith (Volcano Motorsport Audi) vervolledigde de top drie. Tom Coronel, zesde, leidt de puntenstand.
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Enige hectiek was er op het sfeervolle Circuit Pau Ville enkel bij de start toen polesitter Viktor Andersson wegens een gebroken aandrijfas nauwelijks wegkwam en zijn Ma:GP Lynk&Co dadelijk richting opgavepark stuurde. Dušan Borković nam het onverwachte geschenk met beide handen aan, ging aan de leiding en gaf die nooit meer af.

Isaac Smith - Volcano Motorsport
Isaac Smith - Volcano Motorsport
Ook Kobe Pauwels die zich gisteren als derde had gekwalificeerd profiteerde en nestelde zijn Comtoyou -Audi definitief in tweede stelling. Met 40kg ballast meer aan boord dan Borković, wist onze landgenoot in het zog van de leider te blijven maar bij het dubbelen van achterblijver Christian Philippon op een ongelukkige plek van de omloop (Statue Foch) viel de Belg tijdelijk terug tot net voor achtervolger Isaac Smith. In de resterende ronden sloop de 18-jarige belofte opnieuw dichter bij de Serviër die zich evenwel op geen foutje liet betrappen. Smith tikte als derde aan voor local hero Eric Cayrolle, auteur van een prima start.

Kobe Pauwels - Dusan Borkovic - Isaac Smith
Kobe Pauwels - Dusan Borkovic - Isaac Smith
Iets verder betwistten David Brown (Volcano Motorsport Audi) en het Comtoyou-duo Viktor Davidovski-Tom Coronel (bij de start aan co-kampioenschapsleider John Filippi en Julien Nougaret voorbijgegaan) elkaar de vijfde plaats. Brown verslikte zich hierbij in de Virage de la Gare en zou finaal pas als achtste onder de geblokte vlag doorkomen. 

Tom Coronel tikte als zesde aan voor stalgenoot John Filippi en gaat alleen aan de leiding in de puntenstand. Onze Noorderbuur mag morgen bovendien vanop de pole van start.  Pauwels, beste rookie, klimt naar de derde plaats.

Update: Eric Cayrolle kreeg achteraf een tijdstraf van 5 seconden en viel hierdoor terug naar de vijfde plaats achter Davidovski.

Uitslag Race 1

Kampioenschap:
1. T. Coronel, 101p; 2. J. Filippi, 98; 3. K. Pauwels, 82....

Foto's: WSC Ltd.Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zaterdag 13 mei 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons