van der Horst

Pau: Een weekend om te vergeten voor Gilles Magnus

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus leek met zijn Audi RS 3 LMS op de omloop van Pau op weg naar enkele goede prestaties. Helaas verliepen de kwalificaties niet helemaal volgens plan en de rijder van het RACB National Team moest zich op het stratencircuit tevreden stellen met tien punten. De Audi RS 3 LMS toonde echter heel wat potentieel, en Gilles hoopt daar bij de volgende meeting – eind deze maand op de legendarische Nürburgring – helemaal gebruik van te maken.
  • St. Paul
Gilles Magnus - Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Audi RS 3 LMS TCR
Nochtans was het weekend uitstekend begonnen voor Gilles Magnus, die in het eerste gedeelte van de kwalificaties de derde tijd neerzette, op 14 duizendsten van de snelste tijd. “Jammer genoeg liep het daarna wat mis”, legt de Antwerpenaar uit. “In Q2 verknoeide een rode vlag mijn beste tijd. Eens de sessie opnieuw begon had ik maar één poging meer om te proberen in de top 10 te geraken. Net op dat moment koos een andere rijder er voor om me in de weg te rijden. Het gevolg was dat ik niet kon doorstoten naar Q3 en dat ik bij beide wedstrijden van op de elfde plaats op de grid moest vertrekken.”

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
In Race 1 zorgde de rijder van de Comtoyou Audi RS 3 LMS voor een groot deel van het spektakel.
“De wagen gedroeg zich perfect, en ik wist een rivaal in te halen”, vertelt Gilles. “Niet eenvoudig op een circuit als dit, een omloop die nog smaller is dan Vila Real of Macao. Na de opgave van twee andere auto’s kon ik uiteindelijk als achtste over de streep komen.” In de tweede race gingen de ambities van de rijder van het RACB National Team al na enkele honderden meters in rook op. “Jammer! Ik nam allicht de beste start van mijn hele WTCR-carrière, maar toen kwam het voor mij tot een kettingbotsing, en die kon ik niet meer ontwijken. De voorkant van de auto werd beschadigd, waardoor ik heel wat vermogen verloor. Een opgave was het gevolg.”

Gilles Magnus heeft de bladzijde Pau echter al omgeslagen en richt zich nu op de volgende meeting: “Eind deze maand komen we in actie op de Nordschleife. Ik denk dat de Audi RS 3 LMS op dit stratencircuit heel wat potentieel heeft laten zien, dat we op de Nürburgring in goede resultaten kunnen omzetten. De oogst in Frankrijk was mager, maar het seizoen begint pas: er zijn nog negen meetings te gaan.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 9 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons