van der Horst

Pau: Honda-topper Esteban Guerrieri wil beter doen dan vorig seizoen

Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport
Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport
Ook dit seizoen moet er rekening gehouden worden met Esteban Guerrieri. De niet zelden emotionele Argentijn (37) was met uitzondering van vorig seizoen steeds tot de laatste meeting in de running voor de WTCR-rijderstitel. Na een jaar zonder zeges hoopt de Honda-fabrieksrijder met zijn All.Inkl.Com Münnich Motorsport Honda Civic Type R in 2022 zijn record aantal WTCR-overwinningen (10) nog scherper te stellen en finaal de felbegeerde titel op zak te steken.
  • Hamofa Performance
Over beter doen...
“Met ALL-INKL.COM Münnich Motorsport en met Honda hebben we een consistente package en da's positief.  We kennen de auto en zitten bovenop alles wat we hebben meegemaakt, dus probeerden we out of the box na te denken over bepaalde zaken die de voorbije jaren waarschijnlijk niet 100 procent juiste  zijn aangepakt. Na deze analyse probeerden we een en ander te repliceren tijdens de [winter]tests en ideeën of oplossingen te vinden om deze in praktijk te brengen wanneer er geracet moet worden.”

Over gemotiveerd blijven...
Als ik in de competitiemodus kom, raak ik gewoon gemotiveerd. Ik wil echt het maximale eruit halen en proberen uit de comfortzone te treden om een volgende niveau te halen. Dat maakt deel uit van mijn DNA en het gebeurt in WTCR, het gebeurt als ik ga tennissen, wanneer ik mijn triatlons of mijn hardloopwedstrijden doe. Uiteindelijk is het dit wat mij drijft, niet of het nu het eerste WTCR-seizoen is of het vijfde. Racen is mijn job en ik probeer echt niet alleen op het rijden te focussen, maar ook op alle andere dingen die er komen bij kijken, maar mijn motivatie staat buiten kijf.”

Terugslaan na een zegeloos 2021...
Elke race is een nieuwe uitdaging. Je bent zo goed als je laatste resultaat en dat hoort bij de sport. Ik daag mezelf uit om zo goed te zijn als mijn verwachtingen. Het is duidelijk dat het niet winnen van een race [in 2021] niet strookte met wat ik voor ogen had, maar wanneer je analyseert hoe de serie verloopt hoéf je niet echt races te winnen. Je moet consistent zijn en dat brengt je in een positie waarin je kunt vechten voor de titel, het uiteindelijke doel. In voorgaande jaren heb ik veel races gewonnen en vorig jaar was er om uiteenlopende redenen geen zege, maar uiteindelijk bleef ik einde seizoen in de running voor de eindzege. Een overwinning is een overwinning en je scoort veel punten. Verschillende omstandigheden zorgden er echter voor dat ik niet wist te winnen, maar regelmaat  is belangrijk. Na de eerste twee meetings realiseerde ik me dat ik in de penarie zat door de problemen die ik had gekend. Uiteindelijk stelde ik me als doel veel te scoren en te pogen een sterk weekend te hebben dat me weer in de titelstrijd zou brengen, wat in Most ook gebeurde.”

Slechts twee auto's dit jaar...
“Een kleiner team kan makkelijker zijn en zullen we ons zoals steeds zo goed mogelijk concentreren op de prestaties. Tegelijkertijd wens ik uiteraard dat Tiago [Monteiro] en Attila [Tassi] in het andere Honda-team competitief zijn, want dit is ook belangrijk."

Over teamgenoot en vriend Néstor Girolami...
Toen Néstor bij Honda aan boord kwam, was het de bedoeling om met een ​​sterk stel rijders Honda de best mogelijke resultaten te geven, wat ons vaak is gelukt. Nu willen we die sterke prestaties herhaald zien".

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 5 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons