van der Horst

Pau: Mathias Ekström koning van het weekend

Mathias Ekström
Mathias Ekström
Dit weekend kende de FIA WTCR niet alleen zijn start van het seizoen, ook het FIA ETCR kwam in actie op het stratencircuit van Pau. Vorig jaar werd Mathias Ekström in dezelfde stad gekroond tot kampioen en de Zweed verlaat ook ditmaal Frankrijk als leider. De Cupra-piloot reed een foutloos weekend en ging naar huis met het maximum van de punten. Dat terwijl Adrien Tambay hem het dichtst kon benaderen in de andere groep, maar die hier en daar wat punten verloor.
Net zoals vorig seizoen werden de piloten verdeeld in twee groepen. Ekström zat in de Furious pool en hij ging weldegelijk furieus van start. De Zweed was al de snelste tijdens de kwalificaties en kon tijdens de kwart- en halve finales profiteren van problemen bij zijn tegenstanders. In de finale moest hij nog Mikel Azcona achter zich houden, maar dat lukte de uittredende kampioen met verve, waardoor hij als grote winnaar naar huis ging.

Maxime Martin - Romeo Ferraris Alfa Romeo
Maxime Martin - Romeo Ferraris Alfa Romeo
In de Fast pool was de grootste slokop Tambay met zijn Cupra. De Fransman verloor wel punten aan onder meer Jean-Karl Vernay (Hyundai) in de kwalificaties en aan Tom Blomqvist (Cupra) in kwartfinale. Vanaf daar nam Tambay wel alle punten mee, waardoor hij als tweede in de tussenstand geklasseerd werd. Blomqvist is derde. Maxime Martin (Alfa Romeo) kwam ook uit in deze groep en deed het voor zijn debuut in de serie niet onaardig. In de tussenstand staat onze landgenoot zesde.

Foto's: FIA ETCRDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op maandag 9 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons