van der Horst

Pau: Mikel Azcona (Hyundai) pakt winst na tumultueuze start

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Pau. Niet polesitter Norbert Michelisz, nog voor de eerste bocht uitgeschakeld na een mislukte poging om de beter gestarte Attila Tassi af te knijpen, wél BRC-teamgenoot Mikel Azcona bezorgde werkgever Hyundai zondagnamiddag een eerste zege. Na de neutralisatie domineerde de jonge Spanjaard de wedstrijd van start tot finish en won afgetekend voor het Lynk&Co-duo Santiago Urrutia-Ma Qinghua. De Chinees erfde Ehrlachers derde stek toen laatstgenoemde met een bandenprobleem naar de pits moest. Comtoyou DHL Audi Sport-rijder Nathanaël Berthon van zijn kant schoof door naar de vierde stek die hij in race 1 ongelukkig uit handen had moeten geven. Girolami had aan een zevende plaats achter Guerrieri en Muller genoeg om de leiding in het rijdersklassement te behouden. Gilles Magnus deelde in de tumultueuze start in de klappen en diende meteen op te geven.
Bij het doven van de lichten kwam Tassi (Liqui Moly Team Engstler) beter weg dan diens landgenoot op de pole. In een poging Tassi alsnog de leiding te ontzeggen kneep Michelisz zijn landgenoot al te zeer af en belandde na contact in de muur, met opgave als gevolg.

Nathanaël Berthon - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Nathanaël Berthon - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Met beide Hongaren out, nam Azcona de leiding over. Nadat de baan opnieuw werd vrijgegeven moest de Spanjaard even alle zeilen bijzetten om een opzittende Urrutia af te houden. Eens zijn banden op temperatuur stond er evenwel geen maat op diens overwicht en pakte hij met voorsprong zijn vierde WTCR-zege voor Urrutia en Ma Qinghua. Een derde stek die normaliter Yann Ehrlacher was toegekomen, ware het niet dat de regerende kampioen met een zelfde bandenprobleem als Berthon (in race 1) tot een pitstop werd genoopt.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Ehrlachers pech was ook voor Audi Sport-rijder Nathanaël Berthon goed nieuws;  de Fransman finishte na zijn wedervaren in race 1 dan toch nog op de vierde plaats. Eén positieve noot voor het Belgische Comtoyou dat naast Gilles Magnus, andermaal vanop P11 gestart, ook Mehdi Bennani in de openingsronde zag uitvallen. Onze landgenoot kreeg in de chaos veroorzaakt door Michelisz een tik achteraan, tikte hierdoor zijn voorligger aan waarbij de luchtinlaat werd beschadigd, met opgave als gevolg. Tom Coronel, kansloos na een slechte kwalificatie, sprokkelde met een 12de plaats nog een handvol punten.

Zengo Motorsports Rob Huff bewees nog maar eens een stratenomloopexpert te zijn. Als dertiende van start gegaan, rukte de Brit mede dankzij enkele opgaves op naar de achtste plaats, goed voor winst in de WTCR Trophy.

In de puntenstand na de openingsmeeting totaliseert leider Girolami  zeven punten meer dan Münnich Motorsport-maatje Guerrieri. Azcona is opgerukt naar de derde plaats, voor Urrutia en Ma. Berthon is zevende, Magnus tiende.

Pau: Uitslag Race 2

Stand Kampioenschap Rijders na Pau

Foto's: FIA WTCR & David Noels Photography


  Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 8 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons