van der Horst

Pau: Polesitter Tom Coronel verstevigt leiderspositie met zege, P4 voor Pauwels

Tom Coronel - Comtoyou Racing
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Tom Coronel's strategie door zaterdagochtend in kwalificatie op de pole voor race 2 te mikken én tegelijkertijd 40kg ballast voor de volgende meeting in Spa kwijt te spelen loonde alvast. Na gesmaakte duels met teamgenoot Viktor Davidovski en later Dusan Borkovic kwam de Comtoyou-piloot als winnaar over de finishlijn. Borkovic (Target Competition Hyundai Elantra N) en John Filippi (Comtoyou Audi) mochten mee op het podium. Pechvogel met dienst was Viktor Davidovski (Comtoyou Audi), de Macedoniër had zonder een lekke band zeker aanspraak op een podiumplaats gemaakt. Onnodig te stellen dat Coronel in de puntenstand verder afstand neemt van de concurrentie.
Dusan Borkovic - Target Competition
Dusan Borkovic - Target Competition
De race begon met een clash in de Virage de la Gare waarbij zowel Eric Cayrolle als Isaac Smith tot opgave werden gedwongen. Ook na het verdwijnen van de uitgerukte safety car behield Coronel de leiding voor teamgenoten John Filippi en Viktor Davidovski, Dusan Borkovic, Kobe Pauwels en Viktor Andersson.

Viktor Davidovski - Comtoyou Audi RS3 LMS
Viktor Davidovski - Comtoyou Audi RS3 LMS
Davidovski glipte naderhand mooi bij Filippi binnendoor en begon druk te zetten op leider Coronel. Tot de Macedoniër een band stuk reed op een borduur, na een korte pitstop met net geen ronde achterstand weer op de baan verscheen en zowaar van leider Coronel wegreed.

Kobe Pauwels - Comtoyou Audi RS3 LMS
Kobe Pauwels - Comtoyou Audi RS3 LMS
Het voorval bezorgde Coronel plots zo'n 2,5 seconde ademruimte op Filippi die zich erg breed moest maken om het trio Borkovic-Pauwels-Andersson achter zich te houden. Halfweg de race slaagde de winnaar van race 1 er dan toch in aan de Fransman voorbij te gaan en vrij snel de kloof naar Coronel - die tussendoor zijn banden had gespaard - te dichten.

Verderop leverden Filippi, Pauwels en Andersson rondenlang slag voor P3 tot een mislukte aanval van de Zweed op onze landgenoot in de Lycée-haarspeldbocht het trio tijdelijk uit elkaar deed vallen.

John Filippi - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
John Filippi - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Slaagde Borkovic er finaal niet in Coronel de leiding te ontfutselen dan moest  ook Kobe Pauwels vrede nemen met een vierde stek, na zich de tanden stuk te hebben gebeten op Filippi's stug verdedigingswerk. Onze landgenoot won andermaal het Rookie-klassement. Viktor Andersson parkeerde zijn MA:GP Lynk&Co op de vijfde plaats, met ruime voorsprong op de Volcano Motorsport Audi van Lewis Brown. De snelste wedstrijdronde kwam op naam van Tom Coronel te staan.

Major Tom was uiteraard opgezet met de winst. "Tijdens de formatieronde werd het nog even spannend. Het circuit van Pau kent flink wat hoogteverschil en boven begon het opeens te regenen, dikke druppels, waardoor het daar spekglad was, terwijl de baan beneden bij start/finish kurkdroog was. Gelukkig zette de regen niet door! Ik pakte bij de start direct de leiding, ik had nieuwe banden en dat werkte goed. Aan het begin moest ik verdedigen tegen Davidovski, die behoorlijk aandrong, maar uiteindelijk ging er bij hem een band stuk. Dat was voor mij ook de reden om het iets voorzichtiger aan te doen, want als het bij hem kon gebeuren, kon het bij mij natuurlijk ook. De rest kwam daardoor wel wat dichterbij, maar ik concentreerde me steeds op het uitkomen van de laatste bocht, dat was het cruciale punt om mijn positie te verdedigen en dat pakte iedere keer goed uit. Halverwege de race had ik best wel heftig last van onderstuur en in de slotfase drong Borkovic flink aan, maar kon ik de overwinning naar huis rijden" klonk het.

Uitslag Race 2

Kampioenschap:
1. T. Coronel 141p; 2. J. Filippi 128; 3. D. Borković 112p...

Foto's: WSC Ltd.
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zondag 14 mei 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons