van der Horst

Pau vervangt meeting op Red Bull Ring

Circuit Pau-Ville
Circuit Pau-Ville
Geen TCR Europe-meeting dit jaar op de Red Bull Ring. Het treffen in Oostenrijk dat normaliter begin september zou doorgaan wordt vervangen door een manche in de straten van Pau. De meeting wordt op 13 en 14 mei verreden en nestelt zich zodoende tussen de seizoenopener in Portimão en de afspraak in Spa-Francorchamps, eind mei.
  • Dreamdrive
De TCR Europe Series waaraan ook het Belgische Comtoyou Racing met vier Audi RS3 LMS TCR zal deelnemen, schiet dus sterk uit de startblokken met niet minder dan drie meetings in amper een maand.

Daar malen de organisatoren van de Pau Grand Prix - dit jaar aan zijn 80ste editie toe - alvast niet om. In de sfeervolle stad aan de Béarn wordt enthousiast uitgekeken naar de komst van het TCR Europe-veld dat wellicht met bijna dertig wagens in de gelegenheidspaddock neerstrijkt.

Ik hoop dat de hele TCR Europe-familie zal genieten van de racesfeer op het stratencircuit van Pau. Persoonlijk hou ik van dit soort evenementen, vooral voor toerwagens. TCR-racen is een spektakel dat het verdient om door een zo breed mogelijk publiek te worden gezien en daarom verwelkomen we deze kans om de show tot bij de fans te brengen. Onze rijders verdienen deze mogelijkheid om op zo'n iconische locatie te racen" aldus TCR Europe-promotor Paulo Ferreira.

Kalender TCR Europe:

28/29/30 april – Autodromo do Algarve, Portimão
12/13/14 mei – Pau
26/27/27 mei – Spa-Francorchamps
16/17/18 juni – Hungaroring, Budapest
21/22/23 juli – Circuit Paul Ricard, Le Castellet,
22/23/24 september – Autodromo Nazionale Monza
20/21/22 oktober – Circuit de Barcelona, Catalunya

Foto: FIA WTCR Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zondag 19 maart 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons