van der Horst

Pau: Viktor Andersson (Lynk&Co) pakt pole - P3 voor Kobe Pauwels

Viktor Andersson (MA:GP Lynk&Co 03)
Viktor Andersson (MA:GP Lynk&Co 03)
MA:GP-rijder Viktor Andersson vertrekt in de vooravond in Pau ietwat verrassend vanop de pole. In Q2 deed de Zweed in de enige Lynk&Co in het TCR Europe-veld 0.375" beter dan Dusan Borkovic (Hyundai Elantra N). De Serviër zelf ging 0.239" sneller dan Kobe Pauwels die vanop de tweede lijn van start gaat met Audi-merkgenoot Isaac Smith naast zich. De overige Comtoyou-vertegenwoordigers hielden het op P7, P8 en P9 voor respectievelijk Eric Cayrolle, Viktor Davidovski en John Filippi. Tom Coronel, in FP2 nog snelst, werd afgevlagd op P10, goed voor de pole in het tweede treffen op zondag.
  • 24 Hours of Zolder
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Kobe Pauwels toonde zich na afloop best tevreden met zijn derde startplaats. "Dit is mijn eerste kennismaking met een stratencircuit, met de vangrails wel heel dichtbij. Bovendien komen de Audi's hier met 40kg ballast meer aan de start, daar waar polesitter Viktor Andersson en Dusan Borkovic hier ballastvrij racen. Dit kwalificatieresultaat is bovendien gunstig voor de volgende afspraak in Spa waar ik alvast 20kg lichter aan de start kom. Met slechts elf auto's zou je verwachten dat je in Q1 maar één keer met nieuwe banden naar buiten zou gaan, maar ik had echt de ervaring met nieuwe banden op dit circuit nodig en daarom besloten we om twee keer met nieuwe banden uit te rukken. Gisteren regende het in FP1 en in FP2 droogde het op, dus we gebruikten Q1 echt als een test en om vertrouwd te raken met de baan en met de limieten van de baan.
Voor Race 1 vanavond gaat het mogelijk regenen, da's zeker geen handicap voor mij
." aldus onze landgenoot die bij de start uiteraard op plaatswinst mikt.

Tom Coronel - Comtoyou Racing
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Ook Tom Coronel had oog voor het volgende treffen in Spa en speelde het tactisch. Onze Noorderbuur verschijnt in de Ardennen  nu ballastvrij aan de start en diens tiende tijd in Pau levert hem bovendien de op deze omloop erg belangrijke pole voor Race 2 op.

Race 1 staat geprogrammeerd om 18u10 deze avond.
(Uitslagen volgen later)
Uitslag Q1 
Uitslag Q2


Stand kampioenschap:
1John Filippi 80 pt.
2 Tom Coronel 80 pt.
3 Isaac Smith 45 pt.
4 Kobe Pauwels 42 pt.
5 Rubén Fernández Gil 41 pt.
6 Ben Bargwanna 40 pt.
7 Viktor Davidovski 37 pt.
8 Nicola Baldan 33 pt.
9 Dušan Borković 30 pt.
9 Felipe Fernández Gil 30 pt.
11 Viktor Andersson 28 pt.
12 Lewis Brown 24 pt.
13 Mikael Karlsson 20 p

Foto's: WSC Ltd.Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zaterdag 13 mei 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons