van der Horst

Paul di Resta namens Jaguar in Formule E ‘rookie-test’

Paul di Resta
Paul di Resta
Voormalig Formule 1-piloot Paul di Resta krijgt van Jaguar een kans om kennis te maken met de Jaguar I-TYPE 2. Naast de Britse rijder heeft Jaguar ook Pietro Fittipaldi uitgenodigd voor de ‘rookie-test’ in Marrakesh. De test staat gepland daags na de tweede ronde van het Formule E kampioenschap 2017/18 op het Circuit International Automobile Moulay el Hassan.
  • STX Motorhomes

Nelson Piquet Jr. - Panasonic Jaguar Racing
Nelson Piquet Jr. - Panasonic Jaguar Racing
Di Resta reist af naar Marokko nadat hij komend weekend de officiële testdag voor de 24 uur van Daytona heeft afgewerkt namens het team van United Autosports. De Brit, die in het DTM uitkomt voor Mercedes, was vorig seizoen invaller voor Felipe Massa tijdens de Grand Prix van Hongarije. Lange tijd was di Resta in de running voor een zitje voor 2018 bij het Formule 1 team van Williams, waarvoor Sergey Sirotkin nu de grote favoriet is. Paul di Resta richt nu zijn pijlen op de Formule E: “Ik kijk erg uit naar mijn eerste kennismaking met de Formule E en met de Jaguar. Het is een mooie kans die komt op een goed moment, en ik denk dat ik nuttige feedback kan geven aan het team”.

Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi
Naast Paul di Resta stapt ook de Braziliaan Pietro Fittipaldi in de Jaguar Formule E-bolide. De kleinzoon van tweevoudig Formule 1-kampioen Emerson werd in 2017 winnaar van het Formule V8 3.5 kampioenschap, en mocht als beloning vorig jaar al testen met een Porsche 919 Hybrid LMP1. Eerder op de dag werd al bekend dat de kersverse DTM-piloot Joel Eriksson voor DS Racing uitkomt in de ‘rookie-test’van komende week.

De voorlopige line-up voor de Formule E test:

Audi Abt: Nico Müller, Nyck de Vries

Renault: Alexander Albon, Mitsunori Takaboshi

DS Racing: Joel Eriksson, Antonio Giovinazzi

Mahindra: Daniel Juncadella, Sam Dejonghe

NIO: Harry Tincknell, TBA

Jaguar: Pietro Fittipaldi, Paul di Resta

Cheetah: Frederic Makowiecki, James Rossiter

Venturi: Michael Benyahia, TBA

Dragon: Maximilian Gunther, Andrea Caldarelli

Andretti: Colton Herta, Bruno Spengler

Foto's: Hans van Onsem, FIA Formula E & Formula V8 3.5




Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op woensdag 3 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons