van der Horst

Paul Ricard 1000km: 51 wagens aan de start - Vervisch weer van de partij

2017 BGTS Endurance Paul Ricard 1000 km
2017 BGTS Endurance Paul Ricard 1000 km
51 wagens verschijnen begin juni aan de start van de derde manche van de Blancpain GT Series Endurance Cup. De Paul Ricard 1000 km (oftewel zes uur) vindt dit jaar enkele weken vroeger plaats dan gebruikelijk, aangezien de vaste datum werd ingepikt door de Grote Prijs van Frankrijk. De wedstrijd die tussen 17.45u en 23.45u wordt verreden kan meestal rekenen op wat extra wagens die zich komen voorbereiden op de 24 Uur van Spa, maar dat is dit jaar niet het geval. Voor enkele piloten wordt het bovendien een korte nacht, omdat zij zich op zondag naar Le Mans moeten reppen voor de officiële testdag.
Start 2018 BGTS Sprint Cup Brands Hatch Race 2
Start 2018 BGTS Sprint Cup Brands Hatch Race 2
Geen nieuwkomers dus, maar wel wat verschuivingen in de line-ups. Na een eerste gastoptreden in Brands Hatch keert Frédéric Vervisch terug op de WRT Audi #17, waar hij samen met Stuart Leonard en Sheldon van der Linde in actie komt. De Audi-fabrieksrijder staat normaal gezien ook aan de start van de 24 Uur van Spa. Jordan Pepper neemt in Paul Ricard op de Bentley Continental #7 het zitje over van Guy Smith, die afgelopen weekend afscheid nam van het team.

Alvaro Parente keert terug achter het stuur van de Strakka Racing Mercedes-AMG GT3 #43, nadat hij Silverstone had moeten laten schieten voor verplichtingen in de Pirelli World Challenge (K-Pax). Op de zusterwagen #44 krijgt Adrien Tambay ditmaal het gezelschap van Christian Vietoris en Felipe Fraga. Thomas Jäger vervangt Tristan Vautier (IMSA) naast Adam Christodoulou en Raffaele Marciello op de AKKA ASP Mercedes #88.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES PAUL RICARD ---

Foto's: Georges De Coster & RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 24 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons