van der Horst

Paul Ricard: 16 wagens voor de opener van het GT Open-seizoen

Baptiste Moulin - Lamborghini Huracan GT3
Baptiste Moulin - Lamborghini Huracan GT3
Op het Circuit van Paul Ricard gaar dit weekend de International GT Open serie van start. Voor deze eerste race staan er zestien wagens op de inschrijvingslijst verdeeld over zeven merken: Lamborghini, Porsche, Bentley, McLaren, Audi, Mercedes en Honda. Van Belgische zijde noteren we de aanwezigheid van Baptiste Moulin bij Vincenzo Sospiri Racing alsook die van Boutsen Ginion Racing dat een Lamborghini Gallardo inzet.
Drie klassen zijn er in de International GT Open: PRO, PRO-AM en AM. In de topklasse zijn drie merken vertegenwoordigd met Bentley, Porsche en Lamborghini. Jordan Pepper komt uit op een Bentley van Team Lazarus. Andy Soucek zien we op een Porsche van Lechner Racing. Ook onze landgenoot Baptiste Moulin staat ingeschreven in de PRO-klasse waar hij een Lamborghini deelt met Yuri Nemoto. Opvallende afwezige is Teo Martin Motorsport. 

Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Gallardo GT3 R-EX
Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Gallardo GT3 R-EX
Vijf merken zijn vertegenwoordigd in de PRO-AM-klasse met ondermeer Inception Racing en JP Motorsport met een McLaren en Winward met een Mercedes. Reno Racing doet het dan weer met een Honda NSX GT3. De Lamborghini Gallardo van Boutsen Ginion, bestuurd door François Grimm, staat ingeschreven in de AM-klasse die drie wagens telt.   

Foto's: Racing International Photography & Boutsen Ginion Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op donderdag 13 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons