van der Horst

Paul Ricard: 17 inschrijvingen voor de openingsmanche van de GT2 European Series

Fanatec GT2 European Series @ Paul Ricard 2023
Fanatec GT2 European Series @ Paul Ricard 2023
Komend weekend gaat op het circuit van Paul Ricard de Fanatec GT2 European Series van start. Voor deze wedstrijd zijn er zeventien wagens ingeschreven verdeeld over vijf merken, Maserati, KTM, Mercedes, Porsche en Audi. Nu PK Carsport niet meer op de grid staat blijft de Belgische inbreng beperkt tot de Motorsport 98 Mercedes-AMG van Eric De Doncker die de Nederlander Loris Hezemans als teamgenoot heeft.
LP Racing - Maserati MC20 GT2
LP Racing - Maserati MC20 GT2
Uitkijken wordt het vooral naar LP Racing dat zijn Audis verruilde voor de nieuwe Maserati MC20 GT2 en twee van de Italiaanse bolides inzet. Het team zet nog wel één Audi R8 LMS GT2 in en dat is dan ook de enige nog overblijvende bolide van het Duitse merk. Ook TFT Racing koos voor een Maserati MC20 GT2. Van der Horst Motorsport schafte zich een gelijkaardige Italiaanse bolide aan, maar die vervoegt het kampioenschap pas vanaf de volgende manche in Imola.

Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT2
Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT2
KTM is het best vertegenwoordigde merk met niet minder dan zeven X-BOW’s GT2 voor True Racing (2), Razoon - more than racing (2), Racing Lab (1), RTR Projects (1) en MZR Motorsportzentrum-Ried. Het Franse Akkodis ASP behoort zeker tot de favorieten voor de zege, het merk zakt af naar Paul Ricard met niet minder dan drie Mercedes-AMG GT2. Ook Motorsport 98 en NM Racing Teamkoos kozen voor de Duitse wagen. Tenslotte blijft er nog één Porsche 911 GT2 RS over, ingezet door Proton Competition.

Foto: Fanatec GT2 European Series 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op woensdag 3 april 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons