Paul-Ricard: Eerste overwinning voor BMW

Kévin Estre/Henry Hassid - TDS Racing BMW Z4
Henry Hassid en Kévin Estre, die uitkomen op de Z4 van TDS Racing, schonken zaterdag BMW diens eerste overwinning in het Franse GT kampioenschap. Fabien Barthez en Morgan Moullin-Traffort hebben een stap richting titel gezet door de punten van de vijfde plaats te pakken en dat terwijl hun tegenstanders voor de titel, Anthony Beltoise en Laurent Pasquali met een achttiende plaats niet scoorden. De tweede plaats in de race was voor de HTP Motorsport Mercedes die een eerste optreden in het GT Tour kampioenschap maakte.
Luca Stolz/Alon Day - HTP Motorsport Mercedes SLS
HTP Motorsport maakte een opgemerkt debuut in het Franse GT kampioenschap. Het team dat eerder dit jaar al de 24 uren van Spa won en BES kampioen werd had een Mercedes SLS afgevaardigd met Luca Stolz en Alon Day als rijders en kaapte de pole positie voor beide wedstrijden weg. In de race moesten zij echter het onderspit delven tegen een meesterlijke Kévin Estre die de TDS Racing BMW Z4 naar de leiding loodste en onderweg nog de snelste ronde neerzette. Uiteindelijk kwam het duo Estre/Hassid met 8.3 seconden voorsprong op de Mercedes als eerste over de lijn.

De derde plaats ging naar de Hexis Racing McLaren MP4-12C van Eric Debard en Olivier Panis, een opsteker voor het team dat dringend op zoek is naar een nieuwe investeerder nadat Hexis eerder besloot zijn races activiteiten stop te zetten. De Speedcar Audi R8 LMS ultra van Dino Lunardi en Vincent Abril zetten de McLaren onder druk maar tevergeefs, zij eindigden vierde net voor de Sofrev-ASP Ferrari 458 van Morgan Moullin-Traffort en Fabien Barthez. Deze laatste hebben een grote stap richting titel gezet daar hun laatste tegenstanders voor de titel, Anthony Beltoise en Laurent Pasquali met hun Loeb Racing McLaren na een klapband buiten de top tien eindigden. Sébastien Loeb nam nog eens het stuur van een McLaren van zijn eigen team en eindigde met Christophe Lapierre als zesde.