van der Horst

Paul Ricard: Le Castellet in rouw na overlijden in Super Trofeo – Martin op pole

Noodlot slaat toe in Le Castellet
Noodlot slaat toe in Le Castellet
Vanmorgen sloeg het noodlot nog maar eens toe in de motorsport. Bij de start van de eerste Lamborghini Super Trofeo race liep het meteen fout wanneer vijf wagens betrokken raakten bij een grote crash. Helaas bereikte ons kort daarna het nieuws dat de 40-jarige Italiaan Andrea Mamé het leven liet op het Franse circuit. De redactie wil via deze weg dan ook zijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van Andrea Mamé. Na deze tragische gebeurtenis besloot de organisatie om met enige vertraging het programma te laten doorgaan met de één uur durende kwalificatiesessie. De twee Lamborghini GT3’s van Blancpain Racing zullen echter niet meer in actie komen vandaag.
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #3
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #3
Onder een bedrukte sfeer was het uiteindelijk Maxime Martin die in de derde en laatste sessie de pole lukte voor het Marc VDS Racing Team. De Brusselaar bleef de Black Falcon Mercedes van een verrassend snelle Adam Christodoulou voor met een marge van maar liefst +0.418s. “We wisten dat de wagen goed zou zijn op dit circuit, met de chicane die het rechte stuk onderbreekt. Het is maar de pole, niet de race, na twee slechte wedstrijden hebben we nu echt een goed resultaat nodig,” verklaarde Martin achteraf.
 
De Ferrari #44 van kampioenschapsleiders Kessel Racing mag de race later op de dag aanvatten vanaf P4. Een andere opvallende Belgische prestatie kwam er op naam van Frederic Vervisch die zijn Boutsen Ginion McLaren naar een knappe zesde tijd stuurde in Q3. De tweede Marc VDS BMW vinden we terug op P9, net voor de AF Corse Ferrari van Louis Machiels. De drie WRT Audi’s konden zich handhaven in de eerste helft van het veld, terwijl men bij Phoenix Racing dit weekend wat moeite lijkt te hebben om het tempo te kunnen volgen. Dankzij een sterke chrono van Lucas Ordonez zal de RJN Nissan #35 van ondermeer Wolfgang Reip als veertiende starten. Nico Verdonck vinden we terug op de rand van de top 20, terwijl de enige ProSpeed Porsche op P27 de race zal aanvatten.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 30 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons