van der Horst

Le Castellet: Magnussen moet overwinning inleveren

Kevin Magnussen - Dams
Kevin Magnussen - Dams
Opschudding deze avond wanneer het nieuws valt dat de WSR organisatie besloten heeft om Kevin Magnussen uit de uitslag van de eerste race op Paul Ricard te schrappen. De Deen had deze namiddag de race op autoritaire wijze gewonnen en alzo een belangrijke stap richting titel gezet. Met het verlies van de zege krimpt de voorsprong in het kampioenschap van Magnussen op Vandoorne van 46 naar 18 punten. Antonio Félix da Costa werd tot winnaar uitgeroepen, Vandoorne kreeg de tweede plaats toegewezen.
Vandoorne leek na de race van deze middag zich te moeten neerleggen bij de suprematie van Magnussen die na zijn zege de titel zo goed als binnen had. Na de technische controle viel echter het nieuws dat er een technische onregelmatigheid was gevonden op de wagen van de Deen en prompt besloot de organisatie Magnussen uit de uitslag te schrappen. Het probleem zou zich situeren rond de DRS-vleugel die het team naar eigen zeggen al twee seizoenen gebruikt, Dams heeft dan ook besloten om beroep aan te tekenen tegen de uitsluiting waardoor de uitslag dan ook voorlopig onder voorbehoud is tot de definitieve beslissing valt. Félix da Costa is tot winnaar uitgeroepen terwijl Vandoorne en Negrao het podium nu vervolledigen.

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons