van der Horst

Paul Ricard: Reacties na de race van de Belgen

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
De derde manche van de BES leverde eindelijk een Belgische overwinning op, Leinders/Martin/Buurman wonnen de race met hun Marc VDS Racing BMW Z4. Ook in de Pro-Am Cup was België aan het feest met de overwinning van de Boutsen Ginion Racing McLaren van Vervisch/Dermont. Hieronder kan u de reacties van enkele onder hen terugvinden.
Marc VDS Racing BMW Z4 #3 (Winnaar algemeen en eerste in Pro Cup)
Leinders: Deze overwinning was zeker niet mogelijk geweest als de Mistral (rechte lijn) dit weekend niet onderbroken werd door de chicane, dus dat vergrote ons kansen meteen al aanzienlijk. Vorig jaar werden we hier tweede, maar daar was veel meer geluk mee gemoeid. De BMW Z4 moet het vooral hebben van zijn chassis en de remmen, en de Balance of Performance maakte het ons niet meteen gemakkelijk, zeker als je ziet hoe hard wij moeten pushen en hoeveel wij investeren in dit resultaat. Maxime Martin was nog maar eens de cruciale man vandaag, hij stelde de wagen zeer goed af en realiseerde ook nog eens de pole met een mooie marge. Deze overwinning was ook cruciaal om in de running te blijven voor het kampioenschap na onze eerste twee mindere races. Het is nu vooral kijken wat de Kessel Ferrari (#44) gaat doen, ze zijn heel snel en maken minder fouten dan vorig jaar, de drive through tijdens de race was overigens meer dan verdiend gezien de vele fouten tijdens de pitstop. Nu gaan we ons volop voorbereiden op Spa, waar we resoluut voor een goed resultaat willen gaan. We geven ons altijd voor de volle honderd procent dus meer kunnen we niet doen.

Maxime Martin: “In het begin van mijn stint had ik het wat moeilijk. Al snel kwam ik vast te zitten achter een veel tragere McLaren maar ons gebrek aan topsnelheid verhinderde gewoon dat ik erlangs kon. Nadat hij de pits indook kon ik mijn achterstand beginnen goedmaken. Ik had wat geluk bij het verkeer en uiteindelijk kon ik de overwinning nog binnenhalen.

Boutsen Ginion Racing #5 (Elfde Algemeen en winnaar Pro-Am Cup)
Frédéric Vervisch: Dit is een heel mooi resultaat, alles zat eindelijk eens mee en we konden ons potentieel eindelijk eens laten zien. Tijdens de kwalificaties hadden we in eerste instantie nog turboproblemen, maar die waren gelukkig opgelost voor ik achter het stuur kroop.  Mijn stint in de race verliep goed en de wagen gaf mij vertrouwen. Er was echter een groot ongemak achter het stuur daar de ventilatie niet werkte en de temperaturen hier toch aanzienlijk opliepen. Vooral mijn teammaat David Dermont heeft een zeer sterke prestatie neergezet tijdens zijn twee stints in deze hitte, hij bleef uit de problemen en noteerde zeer degelijke tijden. Van d 24 uren van Spa maken we resoluut ons hoofddoel en de komende weken gaan we dus alles geven. Het doet echt deugd om hier terug te kunnen racen en voluit te gaan, sinds mijn avontuur in de Superleguae Formula hebben ik bijna twee jaren niet meer geracet.

Belgian Audi Club Team WRT #1 (Negende algemeen)
Laurens Vanthoor: We zijn niet tevreden, noem het gerust maar een slecht weekend. Met de negende plaats kunnen wij geen vrede nemen. Het liep vandaag niet echt, de balans in de wagen was niet optimaal en vooral onze lage topsnelheid maakte een goed resultaat onmogelijk, het is dan ook vooral een zaak van de Balance of Performance. Het team heeft alles gegeven en nergens steken laten vallen, een negende plaats is en blijft dan ook een teleurstelling.

Gulf Racing UK #69 (Tiende algemeen)
Nico Verdonck: We hadden natuurlijk op meer gehoopt dan de tiende plek, zeker als je ziet dat de Hexis McLaren tweede wordt. Het moet gewoon beter, zeker als we voor de titel willen blijven gaan. We moeten blijven werken aan de balans van de wagen en het kan zijn dat we misschien wat power tekort kwamen ten opzichte van de andere McLarens. De voorbereiding voor de 24 uren van Spa begint nu, hopelijk zal het daar beter gaan, maar het blijft koffiedik kijken.

 Nissan GT Academy Team RJN #32
Wolfgang Reip: Dankzij het snelle rondje van Lucas Ordonez kon ik redelijk vooraan starten. Mijn start was goed en ik kon oprukken tot aan de rand van de top 10 en was tevens ook derde in Pro-Am. Helaas is het dan misgelopen, wanneer de Vita4One BMW mij een tik gaf en ik spinde, de wagen was dermate beschadigd dat we uiteindelijk dat handdoek in de ring moesten gooien. We zijn ook niet tevreden en eigenlijk kunnen we geen positieve punten meenemen van dit weekend.



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 30 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons