van der Horst

Paul Ricard: Titel voor Fabien Barthez en Morgan Moullin-Traffort

Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort - Sofrev ASP Ferrari 458
Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort - Sofrev ASP Ferrari 458
De titel in het GT Tour kampioenschap 2013 is voor het duo Barthez/Moullin-Traffort die voldoende hadden aan een zevende plaats in de laatste race van het seizoen om gekroond te worden. Anthony Beltoise en Laurent Pasquali konden theoretisch nog kampioen worden maar verder dan een vijfde plaats kwamen de Sébastien Loeb Racing-rijders niet, onvoldoende om de titel te pakken. De race werd net als gisteren gewonnen door de TDS Racing BMW van Kévin Estre en Henry Hassid. Estre was de man van het weekend; hij won niet alleen de twee races van het GT Tour kampioenschap maar ook beide races van de Porsche Carrera Cup.
De HTP Motorsport Mercedes die van op de pole vertrokken was, lag lange tijd op kop van de race maar Luca Stolz en Alon Day moesten op het einde van de race opnieuw hun meerdere erkennen in het TDS Racing duo Estre/Hassid. Sébastien Loeb eindigde samen met Christophe Lapierre als derde met een McLaren van zijn eigen team, maar na de race werd de wagen na de technische controle uit de uitslag geschrapt. De laatste podiumplaats ging alzo naar een ander McLaren het ART GP exemplaar van Ulric Amado en Gégoire Demoustier. De vierde plaats was voor de JMB Nissan GT-R van Jean-Philippe Dayraut/Jody Fannin en de Sofrev-ASP Ferrari van Soheil Ayari/Jean-Luc Beaubelique sloot de top vijf af. Anthony Beltoise en Laurent Pasquali  klommen met  hun Loeb Racing McLaren nog op naar de zesde plaats maar Fabien Barthez en Morgan Moullin-Traffort eindigden met hun Ferrari net achter de McLaren en stelden daarmee hun titel veilig.

Uitslag race 2 Paul Ricard FFSA GT Tour 2013

01. Henry Hassid/Kévin Estre (TDS Racing BMW Z4)
02. Luca Stolz/Alon Day (HTP Motorsport Mercedes SLS AMG)
03. Grégoire Demoustier/Ulric Amado (ART GP McLaren MP4-12C)
04. Jean-Philippe Dayraut/Jody Fannin (JMB Racing Nissan GT-R)
05. Soheil Ayari/Jean-Luc Beaubelique (Sofrev-ASP Ferrari 458)
06. Anthony Beltoise/Laurent Pasquali (Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C)
07. Fabien Barthez/Morgan Moullin-Traffort (Sofrev-ASP Ferrari 458)
08. Eric Clement/Nicolas Armindo (Sofrev-ASP Ferrari 458)
09. Philippe Giauque/Franck Perera (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3-R)
10. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Ferrari 458)

Foto: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 27 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons