van der Horst

Paul Ricard: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

De prestatie van de #75 Porsche 911 GT3-R tijdens de laatste manche van de Blancpain Endurance Series, als beste vertegenwoordiger van het merk in de competitie, lag niet in het verlengde van de ambities van het team. De teamleden en het rijderstrio van de Porsche in de kleuren van Alcra Flash-MoWeKo-CMF, bestaande uit de Duitser Marc Hennerici, de Limburger Xavier Maassen de Belgische belofte Maxime Soulet, mikken hoger. Samen trekken zij dit weekend weer ten strijde tegen 61 andere GTwagens, die allemaal aan het GT3-reglement beantwoorden. Het teamwerk, de gedrevenheid van de rijders en de kwaliteiten van de Duitse GT zullen erg op de proef gesteld worden op de High Performance omloop van Paul Ricard, tijdens een drie uur durende… sprint. De derde afspraak van de Blancpain Endurance Series, in Frankrijk, op 29 en 30 juni, is de laatste afspraak voor de testdag van de 24 Uur van Spa, op woensdag 3 juli en uiteraard de 24-uursrace in de Ardennen zelf, tijdens het laatste weekend van juli!
Drie weken geleden sloten we ons persbericht af, met de notie dat het weekend van Paul Ricard en ook de 24 Uur van Spa er snel zouden aankomen. We hebben ons niet vergist. Met de 24 Uur van Le Mans nog in de achteruitkijkspiegel, is het team van ProSpeed Competition verder naar het zuiden van Frankrijk getrokken. Als we er de statistieken bijhalen, dan zien we dat de omloop van Paul Ricard, in het hart van de Provence, de Porsche 911 GT3 altijd goed gezind is geweest. Zal het dit jaar dan ook zo zijn?

Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal)
“We werken in die richting, maar dit jaar staan er twee nieuwe uitdagingen op het programma. Zo beschikt iedereen reglementair nu over dezelfde banden, wat in het verleden niet zo was en wij zijn van merk dienen te veranderen. De vraag is dan voor iedere nieuwe omloop hoe het nieuwe rubber zal functioneren in verhouding tot de set-up van de wagen, tot de piste zelf en tot de weersomstandigheden. Andere nieuwigheid voor dit weekend: de aanwezigheid van een chicane in de lange rechte lijn van Mistral (1.800
meter). Zo is er een remzone meer, een inhaalmogelijkheid meer, maar tevens moeten de teams naar een nieuwe aerodynamische set-up op zoek gaan. Onze rijders en ingenieurs zullen zich dus niet vervelen. De races volgen elkaar in snel tempo op, maar de uitdagingen zijn steeds anders.”

Maxime Soulet (BEL - Rijder – Porsche 911 GT3-R #75)
“We blijven het herhalen, het niveau van de Blancpain Endurance Series blijft maar stijgen. Dat stellen we iedere race weer vast. Waar gaat dat stoppen? Vandaag is een plaats op het podium het resultaat van een zeer sterke kwalificatie en vooral een race waar geen seconde verloren gaat. Het is een hele opdracht, maar daarom is het ook onze passie. De band met mijn teamgenoten Marc (Hennerici) en Xavier (Maassen), is echter zo sterk dat wij die uitdagingen met open vizier aangaan!”

ProSpeed Competition pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op donderdag 27 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons