van der Horst

Paul Ricard: Berthon met Murphy Oreca op pole – De Leener derde in GTC

Murphy Prototypes - Nathanaël Berthon
Murphy Prototypes - Nathanaël Berthon
De Murphy Prototypes Oreca-Nissan van het trio Pipo Derani/Nathanaël Berthon/Rodolfo Gonzalez zal later vandaag van op de pole vertrekken voor de vierde en voorlaatste manche van de European Le Mans Series op het circuit van Paul Ricard. GP2-rijder Nathanaël Berthon wist eindelijk een einde te maken aan de hegemonie in de kwalificaties van Jota Sport, door met een tijd van 1:47.837 de Zytek-Nissan van Harry Tincknell bijna 3 tienden achter zich te laten.
  • Dreamdrive
Signatech Alpine A450b
Signatech Alpine A450b
Christian Klien, gisteren nog auteur van de snelste tijd in de vrije trainingen, stuurde de Morand Racing Morgan-Judd naar P3 (+0.583s), en krijgt op tweede startrij de Race Performance Oreca-Judd naast zich. De Signatech Alpine A450b, actueel leider in het kampioenschap, raakte niet verder dan de vijfde chrono op ruim een seconde achterstand.
 
SMP Racing - Ferrari 458 Italia GTE
SMP Racing - Ferrari 458 Italia GTE
Andrea Bertolini scoorde aan het stuur van de SMP Racing Ferrari #72 alweer zijn derde GTE pole van het seizoen, en liet daarmee het Kessel Racing exemplaar van Giacomo Piccini achter zich (+0.196s). Kampioenschapsleider Matt Griffin reed zijn 458 naar de derde chrono en zal de tweede startrij delen met de fonkelnieuwe Gulf Racing Porsche 911 RSR, de enige wagen die zich tussen de meute Ferrari’s wist te mengen.
 
Ook in GTC was het natuurlijk weer een Steigerend Paard op pole, tevens uit de stal van SMP Racing, de #71 in handen van Luca Persiani. De Italiaan werd echter op de hielen gezeten door de ART Grand Prix McLaren van Kevin Korjus (+0.177s). Adrian De Leener (AF Corse Ferrari) mag dankzij de prestatie van zijn teamgenoot Cedric Sbirrazzuoli als derde in de klasse vertrekken. Nadat ProSpeed Competition gisteren in de vrije trainingen nog de snelste chrono liet optekenen, kwam de Porsche 911 GT3-R van Mike Parisy, Gilles Vannelet en Max Van Splunteren in de kwalificaties niet verder dan de achtste tijd op 14 deelnemers (+0.798s).

--- UITSLAG KWALIFICATIES ELMS PAUL RICARD (pdf) ---

Foto's: ELMS
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 14 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons