van der Horst

Paul Ricard: Dubbele winst voor Ferrari in mager veld

GT Open - Paul Ricard
GT Open - Paul Ricard
Het International GT Open kampioenschap kampt met acute bloedarmoede. Amper 14 wagens verschenen aan de start van de seizoensopener op het circuit van Paul Ricard waar er races van 60 en 70 minuten op het programma stonden. Maar liefst de helft van het deelnemersveld deed een beroep op een Ferrari 458 Italia GT3, waarbij de voornaamste uitdaging kwam uit de hoek van Teo Martin Motorsport, dat een McLaren 650S GT3 inzette voor Alvaro Parente en Miguel Ramos.
  • De Swert Opticiens
GT Open 2012
GT Open 2012
Ieder jaar gaat het steeds verder bergaf met het Zuid-Europese GT kampioenschap, dat voor dit seizoen volledig overschakelde op de GT3-formule. In 2012 streden Manthey Racing (Porsche), AF Corse (Ferrari), Villois Racing (Aston Martin) en V8 Racing (Corvette) met GT2 en GT1-bolides nog voor de algemene zege in wat misschien wel het hoogtepunt van het kampioenschap was. In Paul Ricard daagden nu maar 14 GT3’s op, die daarenboven niet allemaal steeds in actie kwamen. Ook het niveau van de rijders is niet altijd om over naar huis te schrijven, met in totaal maar 9 professionele (Gold of Platinum) piloten aan de start.

In een poging om de cijfers wat op te krikken presenteerde de Spaanse organisator GT Sport een nieuwe klasse eerder deze week. De GT Open Cup vervoegt het kampioenschap vanaf de derde manche (Silverstone) en zal onder meer openstaan voor een Porsche 911 Cup, Ferrari 458 Challenge of Lamborghini Super Trofeo. Verder maakt men zich sterk dat er over twee weken in Estoril (Portugal) al wat meer GT3-deelnemers zullen komen opdagen.

Lathouras/Rugolo - Ferrari 458 Italia
Lathouras/Rugolo - Ferrari 458 Italia
De wedstrijden werden dit weekend gewonnen door een… Ferrari 458 Italia GT3. Op zaterdag ging de winst naar het zwarte Scuderia Villorba Corse exemplaar van Alessandro Balzan en Nicola Benucci, een luttele twee seconden voor de Teo Martin McLaren van Parente/Ramos en de AF Corse Ferrari van Pasin Lathouras en Michele Rugolo. Laatstgenoemd duo won dan weer de race op zondag, met opnieuw de Teo Martin McLaren op P2 (+3.5s).

--- UITSLAG RACE 1 GT OPEN PAUL RICARD (PDF) ---
--- UITSLAG RACE 2 GT OPEN PAUL RICARD (PDF) ---

Foto's: GT Open/FotoSpeedy



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zondag 26 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons