van der Horst

Paul Ricard: Stijgend succes voor de GT Sports Club

Thierry Verstraete - Lamborghini Gallardo GT3
Thierry Verstraete - Lamborghini Gallardo GT3
Op het circuit van Paul Ricard vind dit weekend de tweede manche van de GT Sports Club plaats. Dit nieuwe kampioenschap van SRO voor GT3 wagens staat enkel open voor “Bronze” rijders, dus echte amateur piloten. Voor het openingsweekend van het eerste seizoen van de GT Sports Club op het circuit van Barcelona tekenden 13 wagens present, dit weekend zakken er niet minder dan 21 bolides af naar het zuiden van Frankrijk. Onder de deelnemers zien we met Thierry Verstraete, Patrick Van Glabeke, Jean-Michel Baert, Louis Philippe Soenen ook heel wat Belgen.
  • LTF
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
De tweede manche van de GT Sports Club wordt verreden in het voorprogramma van de derde BES manche de 1000km van Paul Ricard. AF Corse brengt niet minder dan vijf Ferrari’s aan de start waaronder een exemplaar voor Patrick Van Glabeke en Louis Philippe Soenen. De twee Ferrari rijders kijken tegen een druk weekend aan want zij nemen ook deel aan de BES wedstrijd op zaterdagavond. Jean-Michel Baert doet het opnieuw met een Audi R8 LMS ultra van WRT Racing en Thierry Verstraete rekent op zijn vertrouwde Lamborghini Gallardo van NSC Motorsports.

Stephane Ratel
Stephane Ratel
Ook SRO CEO Stéphane Ratel tekent weer zelf present met de Aston Martin die hij ook al in Spanje bestuurde. Tien nieuwkomers maken hun debuut in de klasse en daarvan hebben er zeven de Franse nationaliteit maar er zijn ook twee Nederlanders bij die bovendien beschikken over een spectaculaire wagen. Nico Pronk zit aan het stuur van de nieuwe McLaren 650S van Kox Racing en Willem Paulys de Plundert komt met een imposante Mercedes SLS van het Duitse HTP Motorsports. Met Natalia Freidina staat er ook een vrouw aan de start, zij komt uit voor Attempo Racing en beschikt eveneens over een exemplaar van de nieuwe McLaren 650S.

Foto's: SRO GT Sports Club & Arne Simons
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op woensdag 17 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons