van der Horst

Paul Ricard: Dit weekend derde manche van de GT Sports Club

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Na Misano en Brands Hatch staat dit wekend het circuit van Paul Ricard op de kalende van de Blancpain GT Sports Club. Op het Franse circuit verwacht men een record aantal wagens, niet minder dan 29. Onder de deelnemers vinden we natuurlijk de trouwe Belgische delegatie die weer bestaat uit Nicolas Vandierendonck (Selleslagh Racing Team Corvette GTE), Patrick Van Glabeke (AF Corse ferrari 488 GT3) en het WRT Racing Audi duo Louis-Philippe Soenen en Jean-Michel Baert.
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1
Tegenover de laatste manche op Brands Hatch zien we enkele nieuwe bolides aan de start. Zo komt Team AKKA-ASP met een Mercedes –AMG GT voor Maurice Ricci en schreef HP Racing een SLS AMG GT3 in voor Daniel Vogt. Mentos Racing dat vorig weekend nog uitblonk bij de Road to Le Mans race doet het nu met twee verschillende modellen van Porsche, een GT3-RSR (Augusto Perfetti) en een GT3-R (Egidio Perfetti). Debuteren ook dit jaar in de serie, Cédric Leimer in de X Bionic Racing Team Lamborghini Huracan GT3 en Martin Grab met de Stile F Squadra Corse Ferrari 458 GTE. AF Corse zet niet minder dan vijf 458’s in waaronder een voor nieuwkomer Garry Kondakov. Uitkijken is het ook voor Saintéloc Racing dat voor zijn thuisrace rekent op drie Audi’s R8 LMS ultra (Claude-Yves Gosselin, Gilles Lallemant en Pierre Feligioni).

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op woensdag 22 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons