van der Horst

Paul Ricard: Knappe derde chrono voor Patrick Van Glabeke in GT Sports Club

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Tijdens de vrije training was de Italiaanse nieuwkomer Egidio Perfetti de snelste in zijn Porsche 991 GT3 R van Mentos Racing Team. Hij was ruim anderhalve seconde sneller dan de Kessel-Ferrari van de Pool Broniszewski die op zijn beurt amper 1/100 van een seconde sneller onderweg was dan onze landgenoot Patrick Van Glabeke.
Met Paul Ricard is de GT Sports Club aanbelandt bij het derde raceweekend van het seizoen. En met 29 wagens op de inschrijvingslijst, waarvan er uiteindelijk 27 exemplaren de vrije training reden, mogen we spreken van een kampioenschap met een waanzinnig stijgende groeicurve.

Patrick Van Glabeke komt voor de eerste maal aan de start met zijn eigen Ferrari 488 GT3 nadat hij de vorige wedstrijd reed met een gehuurde 458.
“We zijn uitgebreid gaan trainen met de nieuwe 488 en het vertrouwen is gegroeid. Ik was eerst van mening om het volledige seizoen met een 458 af te werken, maar de progressie die ik boekte maakt dat ik tegen mijn eigen verwachting met de 488 reeds de chrono’s van de 458 kan verbeteren. Dus vroeger dan verwacht zijn we nu definitief overgeschakeld naar de 488,” aldus de Curbstone-rijder.

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette
Van Glabeke komt 1/100 van een seconde te kort voor de tweede tijd. Deze moet hij laten aan de Kessel-Ferrari van de Pool Broniszewski die momenteel tweede staat in het kampioenschap op vijf punten van leider Mario Cordoni. Deze laatste reed een zevende tijd, Nicolas Vandierendonck reed een achtste chrono in de SRT Corvette en was hierdoor een fractie sneller dan een derde Belg binnen de top 10, Jean-Michel Baert in de WRT Audi R8 LMS ultra. Ploegmaat Louis-Philippe Soenen realiseerde een 20ste chrono.

De kwalificaties, qualifying race en main race worden allemaal afgewerkt op zondag.

--- Uitslag Vrije Training Blancpain GT Sports Club Paul Ricard 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 25 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons