van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing Team RaceArt

De laatste races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 op de schitterende omloop van Paul Ricard in Frankrijk brachten het verdict van de editie 2016 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Team RaceArt nam voor het eerst aan de snelste merkencup van de Benelux deel en mag terugblikken op een zeer geslaagd seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016. Roger Grouwels werd kampioen in de Gentlemen Category en vicekampioen in de algemene klassering. Ondertussen zette Hans Fabri zijn leercurve verder in de andere Porsche 991 van het team uit Zuid-Nederland en ook hij mag terecht fier terugblikken op het voorbije seizoen.
  • Shopa
Het laatste weekend van het seizoen zou bepalend zijn voor de beide titels. De opdracht was dus niet gering voor de ‘rookie’ in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en het team liet niets aan het toeval over om Roger en Hans in perfecte omstandigheden aan de start te brengen. Echter het liep niet helemaal over rozen en de algemene titel, die moest Roger Grouwels aan zijn rivaal Dylan Derdaele laten.
 
Roger Grouwels: “Ik kende inderdaad een minder weekend, ik vond eerlijk gezegd nooit het juiste antwoord op de vorm van Dylan. Ik scoorde twee top 10 klasseringen, maar dat is onvoldoende  om kampioen te worden. Maar goed, na jaren van uithoudingsraces ben ik dit seizoen overgestapt naar de sprintwedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en die overstap is meer dan geslaagd. Proficiat aan Dylan met zijn titel en ook een woord van dank voor mijn team, dat een feilloos seizoen heeft afgewerkt.
 
In de eindstand van het kampioenschap gaat Dylan Derdaele dus Roger Grouwels (Team RaceArt) vooraf. Grouwels is dus de vicekampioen en de nieuwe kampioen in de klasse voor de Gentlemen drivers. Opvallend, Grouwels scoorde dit seizoen in alle wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 punten en kende geen enkele opgave, eens te meer ook een bewijs van de kwaliteit van de legendarische Porsche 911.
 
Roger Grouwels: “Ook dat is een enorm bewijs van de kwaliteit van de wagen… en he team! We hebben de overstap naar Porsche op een schitterende manier gemaakt en ik ben erg trots op iedereen die bij dit project betrokken is en was. Ik denk dat ons team bewezen heeft dat het op een hoog niveau in de autosport in de Benelux meekan. Dit smaakt voor ons naar meer. Ook Hans heeft trouwens meer dan zijn ding gedaan, als echte nieuwkomer in de autosport. Ik wil hem ook bedanken voor de leuke weekends samen op en naast de piste!
 
Wie de wagens van het team RaceArt eens rustig van naderbij wil bewonderen, kan dat na de feesten van het eindejaar op Interclassics Maastricht op 12, 13, 14 en 15 januari.

Team RaceArt PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 30 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons