van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De finale meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 op de prachtige omloop van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk werd een schitterende afsluiter van een meer dan geslaagd seizoen. De winnaar van het weekend werd Alexandre Jouannem, die tweemaal won, evenveel poleposities pakte en ook tweemaal de snelste rondetijd neerzette. Achter hem reed Dylan Derdaele een foutloos weekend, werd tweemaal tweede en hij pakte zo zijn eerste titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Vicekampioen werd Roger Grouwels, die meteen ook de titel in de Gentlemen klasse mee naar huis mocht nemen. Hoe dan ook, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is klaar voor een vijfde uitgave in 2017, met als geweldige kers op de taart de race in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans. De snelste merkencup van de Benelux is zonder meer een vaste waarde in de autosport in de Benelux!
Dylan Derdaele (Belgium Racing) is dus de opvolger van Jeffrey van Hooydonk (2013), Xavier Maassen (2014) en Peter Hoevenaars (2015). De 24-jarige Limburger, ondertussen ook al viermaal winnaar van de 24 Uur van Zolder, telkens met Porsche 911, reed een perfect weekend en dat in de optiek van de titelstrijd met zijn gouwgenoot Roger Grouwels.

Dylan Derdaele: “Ik was naar Frankrijk gekomen om te racen, maar de titel speelde toch wel in mijn achterhoofd. We hebben geen gekke risico’s genomen en de titel is dus een feit. Na onze vierde zege in de 24 Uur van Zolder eerder dit seizoen, is dit een nieuw hoogtepunt voor ons team Belgium Racing. Ik wil dan ook iedereen bedanken die bij ons project betrokken is en dit smaakt echt naar meer. Deze sprintcompetitie is schitterend en ik ben erg trots op de behaalde titel. Mijn respect ook voor Roger Grouwels die een foutloos seizoen reed en me heel het jaar lang onder druk is blijven zetten.”

In de eindstand van het kampioenschap gaat Dylan Derdaele dus Roger Grouwels (Team RaceArt) vooraf, de vicekampioen en de nieuwe kampioen in de klasse voor de Gentlemen drivers. Opvallend, Grouwels scoorde dit seizoen in alle wedstrijden punten en kende geen enkele opgave, eens te meer ook een bewijs van de kwaliteit van de legendarische Porsche 911.

Roger Grouwels: “Ik kende een minder weekend, ik vond eerlijk gezegd nooit het juiste antwoord op de vorm van Dylan. Maar goed, na jaren van uithoudingsraces ben ik dit seizoen overgestapt naar de sprintwedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en die overstap is meer dan geslaagd. Proficiat aan Dylan met zijn titel en ook een woord van dank voor mijn team, dat een feilloos seizoen heeft afgewerkt.”

De winnaar van het weekend, dat werd zonder meer de in Nederland studerende en verblijvende Fransman Alexandre Jouannem (Tsunami RT). Door zijn perfecte score, met 44 punten op 44, schoof hij in extremis ook nog op naar de derde plaats in de eindstand van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Alexandre Jouannem: “Na een moeilijk weekend in Zandvoort, is dit een schitterende afsluiter van het seizoen. Ik heb hier alles op alles gezet om Zandvoort te vergeten. Dat ik bovendien nog derde word in het kampioenschap, doet me enorm veel plezier.”

De eerste race van de finale meeting van Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ging dus naar Alexandre Jouannem. In zijn Porsche 911 was hij sneller titel kandidaat Dylan Derdaele en Pierre Piron (Mediacom) die na een erg sterke race de Gentlemen categorie won. Piron is vierde in de eindstand van het kampioenschap. Jörn Schmidt-Staade (JSS) werd vierde en tweede in zijn klasse, voor Koen Wauters die dus nog net een podium in zijn categorie behaalde, ondanks een moeilijke start.

In de tweede race was het uiteraard opnieuw de Fransman die zegevierde, voor Dylan Derdaele en een zeer verrassende John De Wilde (Speedlover). ‘Porsche Rookie’ John De Wilde vertrok vanuit de pitlane en reed een onwaarschijnlijk sterke inhaalrace om derde algemeen te worden en zijn maiden zege in de Gentlemen Category te behalen.

John De Wilde: “Ik heb enorm genoten van dit seizoen en ik geloofde het team niet toen ze me vertelden dat ik derde algemeen was en winnaar bij de Gentlemen Drivers. Dit is het bewijs dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een schitterende competitie is waar je echt kan leren racen.”
De Wilde haalde het voor Koen Wauters (DVB RACING) en Menno Van de Grijspaarde, nog één van de verrassingen van dit seizoen.

See you next year voor de 5de uitgaven van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux!

Meer informatie op:
https://www.facebook.com/gt3cupchallengebenelux
http://www.gt3cupchallengebenelux.com

Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 31 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons