van der Horst

Paul Ricard: Opnieuw Ferrari in prekwalificatie

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Na Scuderia Praha rond de middag was het in de vooravond een Ferrari uit de stal van AF Corse die de tabellen aanvoerde. De #53 van Motoaki, Bontempelli en Beretta toonde zich ditmaal de beste. Opnieuw kwamen de deelnemers aan de Blancpain GT Endurance Cup anderhalf uur lang in actie, dit keer in de prekwalificatie en onder nog steeds erg zonnige omstandigheden. WRT Audi legde alweer beslag op de tweede plaats, ditmaal met de #28 van Stevens, Garcia en Rast.
  • Dreamdrive
HTP Motorsport Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport Mercedes AMG GT3
De #84 HTP Motorsport Mercedes ging daarachter de #19 GRT Lamborghini vooraf, vier verschillende merken in de top vier dus in een sessie die van geen enkele invloed is op de startgrid. Die wordt voor de wedstrijd over 1000km pas morgenvroeg rond de klok van kwart voor tien bepaald tijdens de kwalificatie. De race zelf, die overigens maximaal zes uur zal duren, wordt dan om 18u op zaterdagavond op gang geschoten en zal traditiegetrouw finishen in het donker.

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 24 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons