van der Horst

Paul Ricard: Pech bij WRT en Bentley werpt zege in schoot van McLaren

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
De avondrace in Paul Ricard over zes uren werd een mooie strijd voor de zege van begin tot eind. Ferrari en Bentley waren sterk tijdens de kwalificaties, maar tijdens de wedstrijd kwamen ook Audi (met WRT) en McLaren (Garage 59) zich moeien voor de eindzege. Bentley #8 leek met Wolfgang Reip, Maxime Soulet en Andy Soucek over de beste papieren te beschikken, maar met nog een dik uur op de klok kregen zij af te rekenen met een brandje tijdens het tanken.
  • Heinz Performance
Garage 59 McLaren 650S GT3
Garage 59 McLaren 650S GT3
Uiteindelijk was het de McLaren #58 van Shane van Gisbergen, Rob Bell en Côme Ledogar die als eerste over de meet kwam. De Fransman maakte doch in de eerste wedstrijduren contact met de WRT Audi #1 die zo naar de pits moest voor de nodige reperaties en meteen kansloos werd voor de zege. Vóór de aanrijding had Frédéric Vervisch, net als tijdens de 24 Uren van de Nürburgring, een sterk wedstrijdbegin, hij bracht de Audi vanaf de negentiende startplaats de top tien binnen.

M-Sport Bentley Continental GT3
M-Sport Bentley Continental GT3
Ook de Bentley's namen van in het begin een vliegende start en gingen meteen voorbij de Ferrari's op de eerste rij. De eerste serie pitstops werd ingezet door een full course yellow na een zware motorbrand op de #77 Attempto Racing Porsche van Jürgen Häring. Kort daarna zagen we Maxime Soulet zijn teamgenoten in de zuster-Bentley te grazen nemen voor de leiding. Een tweede lange full course yellow liet niet lang op zich wachten, ditmaal voor een crash van Ian Loggie in de Team Parker Racing Bentley, uitkomend in de Am-klasse.

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
De fabrieks-Bentleys van M-Sport leken daarvan te gaan profiteren door hun pitstop uit te voeren, maar de Engelse bolides waren nog maar net in de pitlane gearriveerd of de race werd hervat. De startnummer 7 kreeg later in de wedstrijd dan problemen met het ABS-systeem maar ook de #8 van onder meer Soulet en Reip werd uitgeschakeld voor de zege na een brandje bij het bijtanken. De Engelse bolide werd uiteindelijk toch als vierde afgevlagd, achter de winnende McLaren, de van pole vertrokken AF Corse Ferrari #50 en de WRT Audi #3 met ondermeer gastrijder Jan Magnussen.

Kessel Racing Ferrari 488 GT3
Kessel Racing Ferrari 488 GT3
De zege in Pro-Am ging wel naar een Ferrari, de Kessel Racing #11 eindigde bovendien ook als achtste algemeen. Ook de Am-klasse was een prooi voor datzelfde team, de #888 tikte als 23e aan in de uitslag. Ook Bernard Delhez rijdt voor Kessel Racing, in de startnummer 111, hij mocht de laatste podiumtrede bestijgen in de Am-klasse. Pech was er dan weer voor Adrien De Leener, zijn WRT Audi #4 liep meteen in de eerste ronde schade op bij een aanrijding.

--- Uitslag BGTSEC Paul Ricard 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 26 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons