van der Horst

Paul Ricard: Pole voor Mentos Porsche - Van Glabeke opnieuw snelste Belg in GT Sports Club

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Tijdens de 20 minuten durende kwalificatie, onderbroken door een rode vlag wegen een Mercedes die op een gevaarlijke plaats stond, ging quasi iedereen vlot onder de chrono van de vrije training en was de pole voor de Mentos Racing Porsche van Egidio Perfetti die net als gisteren anderhalve seconde sneller was dan de Ferrari van de Pool Broniszewski.
  • Shopa
Patrick Van Glabeke was net als gisteren tijdens de vrije training de snelste Belg, ditmaal met een zesde plaats. De Curbstone rijder was sneller onderweg dan merkgenoot en leider in het kampioenschap Cordoni.

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Dat de GT Sports Club een vlucht aan het nemen is, hoeft geen betoog. Maar naast de kwantiteit verhoogt ook de kwaliteit van de rijders. Met de komst van Perfetti worden enkele gentlemen drivers met de neus op de feiten gedrukt en krijgt de rest minimum anderhalve seconde aangesmeerd. Ook Cordoni en Broniszewski die het kampioenschap aanvoeren.

29 wagens voltooiden de kwalificatie en de snelste Belg was net als gisteren Patrick Van Glabeke die voor de eerste maal met zijn nagelnieuwe Ferrari 488 GT3 de handschoen opnam. De WRT Audi R8 van Jean-Michal Baert en SRT Corvette van Nicolas Vandierendonck delen de zevende startrij voor de qualifying race, terwijl Louis-Philippe Soenen vanop de negende startrij vertrekt.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zondag 26 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons