van der Horst

Paul Ricard: Team Marc VDS EG 0,0 beperkt de schade in de sprint races

Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Op het circuit van Paul Ricard wonnen Fredrik Blomstedt (R-ace GP) en Pieter Schothorst (Equipe Verschuur) de Renault Sport Trophy Sprint races. Voor Blomstedt was het de eerste zege in de AM klasse, hij haalde het van Fran Rueda (Team Marc VDS EG 0,0) en Miguel Ramos (Equipe Verschuur). In de PRO klasse ging de overwinning naar Pieter Schothorst (Equipe Verschuur), hij haalde het van David Fumanelli (Oregon Team) en Nelson Panciatici (Duqueine Engineering).
  • Skylimit Events
Startopstelling AM race
Startopstelling AM race
In de AM klasse was de derde plaats aanvankelijk voor Jelle Beelen (V8 Racing), maar hij werd uit de uitslag geschrapt nadat bleek dat zijn wagen niet voorzien was van het nodige ballast gewicht.  Christophe Hamon (Duqueine Engineering) werd alzo nog vierde en Team Marc VDS EG 0,0 rijder Fabian Schiller klasseerde zich als vijfde.

Bruno Bonifacio (Oregon Team) en Raoul Owens (R-ace GP) maakten de top vijf vol in de PRO klasse race. Renaud Kuppens (Team Marc VDS EG 0,0) kwam als tiende over de lijn maar won nog twee plaatsen nadat Nicky Pastorelli en Anders Fjordbach een straf kregen voor het overschrijden van de track limits.

Foto's: MarcVDS.com & Renault Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 28 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons