van der Horst

Paul Ricard: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Dit weekend valt het doek over een ongemeen spannend seizoen 2016 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Voor de finale trekken de teams en rijders van de snelste merkencup uit de Benelux naar het heerlijke zuiden van Frankrijk, meer bepaald het circuit van Paul Ricard, vlakbij de Middellandse Zee. Zowel wat betreft de algemene titel als de bekroning in de Gentlemen klasse, is alles nog open. Tweemaal kunnen we eigenlijk spreken van een duel: Dylan Derdaele (Belgium Racing) versus Roger Grouwels (Team Race Art) in de algemene klassering en diezelfde Roger Grouwels tegen Jurgen Van Hover (Speedlover) in de Gentlemen klasse. Tweemaal 30 minuten intensief racen zullen uitsluitsel brengen over de twee titels. Uiteraard betekent deze uitstap naar Frankrijk ook dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor de vierde maal dit seizoen samen racet met de Franse Porsche Carrera Cup.
Het circuit van Paul Ricard ligt in de bergen aan de Middellandse zee en daar waar de herfst hier al zijn intrede gedaan heeft, kondigt het laatste weekend van oktober zich in het zuiden van Frankrijk zeer mooi aan. De finale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zal dus verlopen in de beste omstandigheden. De heren in de legendarische en spectaculaire Porsche 911 GT3 Cup zullen met open vizier in het strijdperk kunnen treden.
 
Als we er de puntenstand er even bijnemen, dan is de situatie in de algemene klassering duidelijk. Er zijn nog 44 punten te verdienen en dus komen nog twee rijders in aanmerking voor de titel: Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Roger Grouwels (Team Race Art).

"Ik ben erg tevreden om als leider naar Frankrijk te kunnen gaan, maar met nog twee races te gaan en een voorsprong van 3 punten is er nog niets gezegd", blijft leider Derdaele realistisch. "In Frankrijk kunnen we 44 punten verdienen en dus is drie punten verwaarloosbaar. Bovendien racen we weer met de Fransen en dat maakt de omstandigheden toch weer net iets anders. Ik ga zeker het vel van de beer niet verkopen voor we de titel hebben. Anderzijds ga ik niet rekenen, ik ga naar Frankrijk om te racen en te winnen. De aanval is immers de beste verdediging."

Roger Grouwels is een vaste waarde uit de uithoudingsraces die dit seizoen de overstap naar de sprintraces maakte. Grouwels racete onder meer in de 24 Uur van Spa en Dubai, reed jarenlang met dikke GT’s in diverse kampioenschappen. “Maar ik moest dit seizoen echt leren sprinten en daar is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een perfecte leerschool voor. Het is een mooi kampioenschap, met een stevig veld. Ik vertrek niet als favoriet, dat is mijn jonge vriend Derdaele!”
 
In de gentlemen categorie zien we diezelfde Roger Grouwels als leider, maar daar moet hij vooral uitkijken voor alweer een Belg, Jurgen Van Hover (#17 Speedlover). Ook hier bedraagt het verschil maar enkele punten.
 
De strijd voor de bronzen medaille in het algemene kampioenschap is ook open. Zo zijn er tweede Duitse vaste waarden, Jörn Schmidt-Staade (#12 JSS) en Stefan Rehkopf (#333 Rehkopf), maar ook de Belgen Pierre Piron (#20 Mediacom) en John De Wilde (#37 Speedlover) en de Nederlander Menno Van De Grijspaarde (#4 GP Elite). Ook thuisrijder Alexandre Jouannem komt nog in aanmerking voor de ereplaatsen. Zij vormen het robuuste peloton dat zal uitmaken wie de ereplaatsen zal bezetten na afloop van het week op de schitterende omloop tussen Nice en Marseille.
 
Noteren we nog dat er uitzonderlijk zowel op zaterdag als zondag een kwalificatie plaats vindt, telkens uiteraard voor de respectieve sprintrace later op de dag.
 
Na het eerder aangekondigde nieuws rond de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017, zal de organisatie in het kader van de finales in Paul Ricard ook nog meer informatie meegeven.
 
Meer informatie op:
https://www.facebook.com/gt3cupchallengebenelux
http://www.gt3cupchallengebenelux.com

Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 26 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons