van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing van Nicolas Baert

Het ene weekend is het andere niet. Waar het seizoen voor Nicolas Baert in Slowakije goed gestart was, verliep de tweede meeting van de spectaculaire TCR Europe toerwagenseries allesbehalve voorspoedig. Met een 16de en 13de plaats kan Nicolas absoluut niet tevreden zijn en uiteraard mikt hij op veel meer en veel beter in Zandvoort tijdens het weekend van 19 en 20 juni.
Het werd al snel erg duidelijk dat de Audi RS3 LMS in Paul Ricard niet het wapen van de eerste keuze was. Nicolas Baert onderging de feiten, zakte van vier naar zeven in het kampioenschap en betreurt de gang van zaken. 

Nicolas Baert: “Dit heeft niets met de auto, noch met het team of de rijders te maken, dit is eenvoudigweg een gevolg van de Balance of Performance die een beetje de verkeerde kant is opgegaan. In Slowakije heeft niet ieder merk het achterste van zijn tong laten zien, terwijl wij gewoon sportief het spel hebben gespeeld. Vervolgens is de BoP aangepast en wij stonden met de Audi nergens meer, we konden amper een plaats in de top 10 bemachtigen. Leuk is anders en echt sportief is het niet. En het gaat niet alleen over mijn prestatie, maar over die van alle rijders die met een Audi racen. Rijders als Tom Coronel of Dusan Borkovic zijn geen rookies en zelfs zij hadden moeite om iets te doen tegen de concurrentie. Ik hoop dat dit in Zandvoort anders zal zijn, meer kan ik daar echt niet over zeggen.” 

Afspraak nu op 19 en 20 juni in Zandvoort voor meer spectaculaire toerwagenraces! 

Persbericht Nicolas BaertDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op dinsdag 1 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons