van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing van Selleslagh Racing Team

De plaats van afspraak voor de tweede meeting van het Europese GT4-seizoen was het zuiderse Paul Ricard, in het kader van de 1000-kilometerrace van de GT World Challenge Europe. De GT4 European Series deden het zoals steeds met twee races van 60 minuten. O’Neill Muth en Luca Bosco reden in Monza naar een achtste en vijfde plaats en maakten daar in Paul Ricard een vijfde en vierde stek in Pro/Am van, op amper een fractie van een seconden van hun eerste podium. Sven Van Laere en Johan Vannerum trokken de kaart van de regelmaat en plaatsten de Mercedes-AMG GT4 tweemaal op zevende plaats in de AM-Cup
  • LTF
elleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series geworden en ook in 2021 is het team van vader en zoon Selleslagh weer prominent aanwezig op het Europese autosporttoneel. SRT zet twee Mercedes-AMG GT4 in, de #34 voor de jonge Belg O’Neill Muth en de al even jonge Italiaan Luca Bosco, terwijl we in de #35 Sven Van Laere en Johan Vannerum met ambities in AM-Cup zien starten.

Patrick Selleslagh: “Ik ben erg tevreden over de progressie van de twee jonge wolven en zeker over de manier waarop ze racen. Achtste, vijfde, vijfde en vierde op een fractie van het eerste podium en dat zonder ook maar één schram op de wagen, die jongens missen zeker nog wat kilometers en ervaring, maar leggen anderzijds al heel wat maturiteit aan de dag. Het is mooi om te zien dat twee zulke jonge kerels meer dan hun mannetje kunnen staan in een zeer competitief veld en mits nog wat extra kilometers en misschien iets meer rust in hun jonge hoofden zit er nog zoveel meer in dan een vierde plaats, zeker als we naar een circuit trekken waar het thuisvoordeel minder doorweegt. Ik ben ontzettend blij dat ik met zo’n jonge talenten kan werken en dat is ook motiverend voor het hele team.”

De twee gentlemen drivers van SRT Sven Van Laere en Johan Vannerum hadden misschien iets meer verwacht van het Franse weekend na een sterke opener in Monza, maar die tendens wordt zeker weer omgebogen in Zandvoort, waar beide rijders meer thuis zijn.

Sven Van Laere: “Ik heb desondanks een mooi weekend beleefd, maar het verliep niet zo vlot als in Monza. Ik verwacht in Zandvoort zeker een ander resultaat, want dat circuit ken ik ondertussen goed, van andere competities.”

Over enkele weken zijn we alweer toe aan de derde afspraak van het seizoen van de GT4 European Series, waarvoor de deelnemers midden juni naar Zandvoort trekken. De tweede helft van het seizoen start eind juli in Spa-Francorchamps, alvorens de Nürburgring en Barcelona de finale van het seizoen inluiden. 

Persbericht Selleslagh Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 1 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons