van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing van Street Art Racing

Het team van Street-Art Racing heeft al een derde van het seizoen in de GT4 European Series achter de rug. Na de beroemde Autodromo di Monza stond afgelopen weekend het Circuit Paul Ricard op het programma voor de Zwitser Pascal Bachmann en de Belg Paul Theysgens. En al beantwoordden de resultaten niet helemaal aan de verwachtingen, toch kan er met optimisme richting de volgende wedstrijden worden uitgekeken.
Met niet minder dan 44 bolides aan de start bevestigt de GT4 European Series eens te meer dat het de referentie voor de categorie vormt. De jaargang 2021 is bovendien niet alleen kwantitatief sterk, het niveau van de rijders is zonder twijfel ook het hoogste van de afgelopen jaren.

“Dit is een ontzettend hoogstaand kampioenschap”, bevestigt Damien Hellebuyck, Team Manager van Street-Art Racing, in 2016 en 2019 winnaars van de Am Cup. “Het niveau is er de afgelopen seizoenen danig op vooruit gegaan. Met Pascal, een pure gentleman driver die meer dan een jaar inactief is geweest, en Paul, een ware rookie in de GT4, hebben we twee rijders die nog hun referentiepunten moeten vinden. Het hele team haalt alles uit de kast om ze zo goed mogelijk te begeleiden, en hoewel dat in de resultaten nog niet te zien is, wordt er duidelijk vooruitgang geboekt.”
 
Door de gezondheidscrisis kon Pascal Bachmann, in 2019 kampioen in de Am Cup, in 2020 geen meter op circuit racen. “Ik moet toegeven dat dat gebrek aan competitieritme zwaarder doorweegt dan ik had verwacht”, stelt de Zwitser eerlijk. “Hoewel ik nog heel veel plezier aan het racen en de samenwerking met het team beleef, beschik ik niet over de snelheid die ik zou willen. Het is dus aan mij om er alles aan te doen om me te verbeteren en dichter bij de beste rijders van de categorie te geraken. Ik zal mijn comfortzone moeten verlaten… en dat is uitstekend! Het is net voor zo een uitdagingen dat ik in de autosport ben gestapt.”
 
Voor Paul Theysgens gaat ondertussen een volledig nieuwe wereld open. “Dit is een absoluut fantastisch kampioenschap”, stelt de 22-jarige Belg met een brede glimlach. “De organisatie is fantastisch en het niveau van de rijders heel indrukwekkend! Ik kom uit het viertaktkarten, heb slechts een tiental VW Fun Cup-races op mijn actief, en moet dus nog leren om het potentieel van onze schitterende Aston Martin Vantage AMR GT4 volledig te benutten. Tijdens de tweede race kon ik gedurende de eerste rijbeurt de hele tijd om een plaats in de top 5 van de Am Cup strijden, het beste bewijs dat we stappen voorwaarts hebben gezet. Maar het is nog maar een begin, en we zullen nog hard moeten werken om een podiumplaats te kunnen claimen.”

Met een zesde en achtste plaats in de Am Cup wisten Pascal en Paul op het Circuit Paul Ricard niet de verhoopte resultaten te behalen. “Toch zijn er heel wat redenen om na deze tweede meeting met optimisme vooruit te blikken”, stelt Team Principal Albert Bloem. “Het moge duidelijk zijn dat de relatie tussen Pascal en Paul opperbest is, en dat ze beetje bij beetje en samen met het hele team hun referentiepunten aan het vinden zijn. Het is ook duidelijk dat dit kampioenschap nog nooit zo hoogstaand is geweest, én door het aantal wagens aan de start, én door het niveau van de rijders. Het is nu aan ons, het hele team, om vooruitgang te boeken en opnieuw naar podiumplaatsen te rijden.”
 
Over minder dan drie weken, van 18 tot 20 juni, is Circuit Zandvoort het decor voor de derde van zes meetings van het seizoen. Eind juli houdt de GT4 European Series dan halt in Spa-Francorchamps, in het kader van de Total 24 Hours of Spa.

Persbericht Street Art RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 1 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons