van der Horst

Paul Ricard: 44 wagens aan de start

GT4 European Series @ Monza
GT4 European Series @ Monza
De tweede manche van de GT4 European Series wordt dit weekend verreden op het Circuit Paul Ricard. Gezien de traditie voorschrijft dat zaterdag al de endurance-wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe wordt afgewerkt, zullen beide races van het GT4-kampioenschap pas op zondag verreden worden. Al mogen de organisatoren niet klagen met 44 wagens op de grid, maar drie minder dan voor de opener in Monza.
  • Hamofa Performance
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Net zoals in Italië zullen achttien wagens in Pro-Am en zestien in de Silver Cup de degens kruisen, waarmee de drie afvallers komen uit de Am-Cup. Vooraan is het vooral uitkijken naar de United Autosports McLaren, die de grote slokop was tijdens beide eerste races. Al zullen Stephane Lémeret en Antoine Potty wederom met hun CMR Toyota de strijd aangaan met de Britse bolide. Al kan de NM Racing Team Mercedes van Lluc Ibañez en Xavier Lloveras wel eens verassen.

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Naast Lémeret en Potty komen nog drie Belgen aan de start. Nieuwbakken Aston Martin Academy Driver Paul Gheysens zal samen met Pascal Bachmann de Street Art Racing Aston Martin bemannen, terwijl Selleslagh Racing Team wederom twee Mercedessen richting Zuid-Frankrijk stuurt. Net zoals in Monza zal de Pro-Am-wagen door Luca Bosco en O'Neill Muth bestuurd worden, terwijl Johan Vannerum en Sven Van Laere hun kans wagen in de Am-klasse.

De kwalificaties vinden zaterdagmiddag plaats, terwijl de races zondag zullen plaatsvinden om 9:50 uur en om 15:35 uur.

Foto's: GT4 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op maandag 24 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons