van der Horst

Paul Ricard: Angélique Detavernier aan de start van de 1000km

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
Komende zaterdag worden de 1000km van Paul Ricard afgewerkt in het zuiden van Frankrijk. Het is al de derde manche van de Blancpain GT Series Endurance Cup, een wedstrijd die ruwweg dubbel zo lang zal duren dan de gebruikelijke drie uur. Op de deelnemerslijst zien we ook Angélique Detavernier, die tussen haar laatste deelname op de Nürburgring in 2016 en nu vooral actief was in de Blancpain GT Sports Club met een Ferrari 488 GT3 en een Audi R8 LMS. Dit keer wordt haar strijdwapen de BMW M6 GT3 uit de stal van Boutsen Ginion. Haar teamgenoten op de startnummer 9 zijn de Saoediër Karim Ojjeh en de Fransman Marc Rostan, het trio neemt deel in de Am Cup.
Boutsen Ginion - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion - BMW M6 GT3
"Ik ben heel blij om opnieuw samen te werken met Boutsen Ginion Racing", vertelt Detavernier. "Ik ken het team al sinds 2013 en we hebben altijd een goede verstandhouding gehad. In die periode leerde ik ook Karim kennen en vorig jaar was hij nog één van mijn tegenstanders in de Blancpain GT Sports Club. Alleen de auto is nieuw voor mij, ik heb ook al een tijdje geen wedstrijden meer afgewerkt, maar de baan is mij welbekend dus ik hoop toch een redelijke prestatie neer te zetten. Het gaat wel niet makkelijk zijn om in te stappen in een kampioenschap met zo'n hoog niveau. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk te leren in deze professionele omgeving. Ik wil tot slot ook nog het team bedanken voor deze ongelooflijke kans!"

Foto's: Angélique Detavernier Press & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 30 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons