van der Horst

Paul Ricard: Antoine Potty en Kenny Herremans op het podium

David Ortmann/Hugo Sasse - PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4
David Ortmann/Hugo Sasse - PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4
De eerste race voor de GT4 European Series op het circuit van Paul Ricard werd gewonnen door een Aston Martin Vantage van PROsport Racing, echter niet die van Nico Verdonck en Rodrigue Gillion die van op de tweede plaats startte, maar het exemplaar van Mike David Ortmann and Hugo Sasse. De Aston Martin van onze landgenoten finishte als elfde en zesde inde ProAm klasse. Antoine Potty en Romain Monti (CMR Toyota GR Supra GT4) claimden de tweede plaats algemeen en tweede in de Silver Cup terwijl ook Kenny Herremans/Dante Rappangne (V8 Racing Camaro GT4) in de top tien eindigden (achtste algemeen) en tevens derde werden in de ProAm klasse.
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Ortmann en Sasse moesten starten van de elfde plaats na een grid-penalty van vijf plaatsen wegens een contact in de eerste manche in Imola. Simon Gachet (Akkodis ASP Mercedes-AMG) vertrokken van op de pole nam bij de start de leiding met in zijn spoor de Aston Martin van Verdonck maar algauw moest hij Jim Pla (Akkodis ASP Mercedes-AMG) voor laten. Een safety car interventie na een contact tussen twee deelnemers bracht heel het veld weer bij elkaar. Wanneer de race weer werd vrijgegeven ging de pitwindow open en kwamen alle wagens binnen voor de rijderswissel waarbij het klassement danig werd doorheen geschud. Uiteindelijk kwam Romain Monti op kop te rijden maar hij kon een oprukkende Hugo Sasse niet achter zich houden. Lluc Ibañez/Enzo Joulie (NM Racing Team Mercedes-AMG) claimden de derde plaats.

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Jim Pla/Jean Luc Beaubelique (Akkodis ASP Mercedes-AMG) werden uiteindelijk zesde en eerste in de ProAm klasse voor  Antoine Leclerc/Loïc Villiger (Code Racing Alpine A110). En Kenny Herremans/Dante Rappangne. De Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG van Johan Vannerum/Jean-Luc Behets kwam als zesendertigste over de finish een plaats voor de zusterwagen van Luca Bosco/Alexandre Papadopulos.

Foto's: GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 4 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons