van der Horst

Paul Ricard: Ayhancan Güven ook kampioen Franse Porsche Cup

Ayhancan Güven
Ayhancan Güven
Ayhancan Güven, de nieuwe kampioen Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, heeft zich dit weekend op de omloop van Paul Ricard ook tot kampioen van de Porsche Carrera Cup France gekroond. Een unieke prestatie, want naast het behalen van een dubbele titel is Güven ook de eerste buitenlander die de Franse Porsche Cup weet binnen te rijven.
Ayhancan Güven - Attempto Racing
Ayhancan Güven - Attempto Racing
Julien Andlauer was voor de laatste manche van de Porsche Carrera Cup France nog leider in de puntenstand, maar de Fransman kon zijn leidersplaats niet verdedigen aangezien hij door Porsche werd opgeroepen om voor het merk aan te treden in de Petit Le Mans race. Ayhancan Güven (Attempto Racing) zette zijn ambities op de titel kracht bij door onmiddellijk de eerste race van het weekend te winnen voor Côme Ledogar die Andlauer verving bij Martinet by Alméras. Zo kwam Güven voor de laatste race terug tot op negen punten van Andlauer en op één punt van Alessio Rovera (Tsunami RT).

Güven reed zich naar de pole voor de tweede race maar in de wedstrijd had hij de handen vol met Rovera achter zich te houden wat hem in extremis lukte. Na een contact viel de Italiaan terug naar de tiende positie, Güven kwam als derde over de lijn achter Florian Latorre (RMS) en Côme Ledogar, voldoende om zich tot kampioen te kronen.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 14 oktober 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons