van der Horst

Paul Ricard: Daniel Nagy doet goeie zaak in het kampioenschap

Daniel Nagy
Daniel Nagy
De TCR Europe SIM Racing was aan zijn vierde ronde toe, waarbij zij richting het Zuid-Franse Circuit Paul Ricard trokken. Net zoals tijdens de vorige ronden stond er weer geen maat op Daniel Nagy. De Hongaar pakte weer de pole en zette deze om in een overwinning tijdens de eerste race. In race twee was het Aurélien Comte die de overwinning pakte, maar ook hier was Nagy outstanding door als derde te eindigen na Mato Homola. Hierdoor loopt hij weg van zijn concurrenten waaronder Gilles Magnus, die moest terugvechten in de tweede race.
Gilles Magnus
Gilles Magnus
Nochtans deed de Schotenaar het niet slecht in de openingsrace. Magnus vertrok met zijn Comtoyou Racing Audi vanaf een derde plaats en eindigde de race op het laagste podiumtrapje. Hierdoor moest hij in het midden van het veld starten en na een gevecht met Tamas Tenke tegen het einde van de eerste ronde verloor hij een hoop plaatsen. De Schotenaar liet zich niet van de wijs brengen en vocht terug naar een mooie vijfde plek.

Ook Nicolas Baert was van de partij. In de eerste race leek hij op weg om naar de twaalfde plaats te rijden, wat tevens recht gaf op de pole-positie in race twee, tot hij in de laatste bocht aangetikt werd door Andrej Studenic en zo de bandenmuur in vloog. Hierdoor moest hij vanaf plaats vijftien starten in de tweede race en na een goede start kon hij mee opklimmen met Magnus. Uiteindelijk eindigde hij op een zevende plaats, net achter de derde Comtoyou Racing Audi van Niels Langeveld.

Foto's: TCR Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op donderdag 11 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons