Paul Ricard: De beurt aan Jimmy Clairet

Jimmy Clairet - Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR
Na Teddy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR), die zaterdag de eerste race voor de TCR Europe serie te Paul Ricard won, was het zondag de beurt aan zijn broer Jimmy (Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR) om de zege te pakken in race 2. Voor Comtoyou Racing bracht de race weinig beterschap, Tom Coronel eindigde twee plaatsen hoger dan zaterdag, hij werd achtste. Dusan Borković en Nicolas Baert besloten de race respectievelijk op de twaalfde en veertiende plaats.
Mikel Azcona - Volcano Motorsport Cupra Leon
Franco Girolami (Honda Civic TCR) en Viktor Davidovski (Honda Civic TCR) die op de eerste rij stonden, misten hun start waardoor Jimmy Clairet vanop de vierde startpositie kon doorstoten naar de leiding. Ook Mikel Azcona (Cupra Leon) wist voorbij de twee Honda’s te geraken en de twee eerste posities wijzigden niet meer. Niels Langeveld (Hyundai Elantra) en Jack Young (Honda Civic) vochten tegen elkaar om de derde plek maar een contact betekende het einde van de race voor beiden. Zo pakte Sami Taoufik (Hyundai Elantra) de laatste podiumplaats. Viktor Davidovski werd uiteindelijk nog vierde voor Franco Girolami. Teddy Clairet kwam ditmaal niet verder dan de eerste ronde. Mikel Azcona behoudt de leiding in de tussenstand voor Bennani en Jimmy Clairet.

Foto's: TCR Europe

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 30 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.