van der Horst

Paul Ricard: Degelijk eerste weekend voor Maya Weug

Maya Weug - Iron Lynx
Maya Weug - Iron Lynx
Het eerste weekend van Maya Weug voor Iron Lynx in het Italiaans Formule 4-kampioenschap zit er op en de Belgische jongedame kan terugblikken op een geslaagd weekend. Hoewel de kwalificaties niet vlot verliepen, liet ze in de races driemaal een plaats in de top twintig optekenen en dat in een veld van 37 wagens. Weug scoorde geen punten voor het algemeen klassement, maar verlaat Le Castellet wel als leidster bij de rookies.
Bij de eerste kwalifcatie eindigde Weug pas als 26ste, maar kon zich in de race toch opwerken naar een 19de plaats. Daar legde ze de basis voor de volgende twee races, waarbij ze eerst als zeventiende eindigde en daarna het weekend afsloot met vijftiende plaats. Hoewel er alleen maar punten weggelegd zijn voor de top tien in het klassement, dingt de Belgische ook mee voor de titel bij de rookies, waar ze met één punt voorsprong op de Duitser Jonas Ried (BWT Mücke Motorsport) en zes punten op Kacper Sztuka (AS Motorsport) Circuit Paul Ricard verlaat.

De algemene overwinningen gingen naar Kirill Small (Prema) en tweemaal naar Tim Tramnitz (US Racing). Die laatste is ook de leider in de tussenstand. Voor de volgende manche trekt het kampioenschap richting Misano van 4 tot en met 6 juni.

Foto: ACI SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons