van der Horst

Paul Ricard schiet veelbelovend seizoen op gang

Start International GT Open 2012
Start International GT Open 2012
Dit weekend start op het circuit van Paul Ricard het seizoen 2013 van het international GT Open kampioenschap, een seizoen dat weer veel beloofd. Eerst werd er gevreesd dat de Super GT categorie mager zou uitvallen nadat emblematische teams als Manthey Racing en IMSA Performance Matmut besloten om het GT Open niet langer op hun programma te zetten en AF Corse zich concentreert op de GTS klasse. Maar de komst of de uitbreiding van teams als Drivex School, Kessel Racing en V8 Racing vangen dit verlies op. Zoals u eerder op deze site kon lezen zakt ook GPR opnieuw af naar het kampioenschap en zullen Enzo Ide en Maxime Soulet de Aston Martin Vantage de sporen geven op het Zuid Franse circuit. Uitkijken wordt het ook naar de prestatie van Bert Longin die debuteert in het kampioenschap op een Corvette van V8 Racing.
Het GT Open kampioenschap is een van de weinige series waar men GTE wagens aan het werk kan zien. Ook dit jaar worden deze wagens ingedeeld in de categorie Super GT. Tien deelnemers schreven zich in voor de klasse voor het ganse seizoen. Superfavoriet en dit vooral na hun overwinning in de openingsmanche van de BES op Monza, is het Zwitserse Kessel racing dat met Michal Broniszewski en Philipp Peter bovendien over een sterk duo rijders beschikt. Sporadisch zal het team nog een tweede Ferrari 458 Italia GTE inzetten naast vier Italiaanse volbloeden in de GTS (GT3) categorie. Ook Mtech (Griffin/Cameron), Scuderia Villorba (Montermini/Filippi) en AT Racing (Talkanitsa Sr. en Jr.) lieten hun oog vallen op de Italiaanse GT. Tegenstand moet er komen van Drivex School dat twee Porsche 911 GT3-RSR inzet en ondermeer kan rekenen op Archie Hamilton en Niccolò Schirò om één van de wagens te bemannen. Dan is er nog V8 Racing dat met niet minder dan vier Corvette’s aan de start komt. De wagens worden nog steeds geprepareerd door de mensen van SRT/Patrick Selleslagh en een ervan is een nieuwe GTE voor de sterke equipe Ramos/Pastorelli. De overige drie wagens zijn omgebouwde GT1’s en op één ervan zien we niemand minder dan Bert Longin aan de zijde van Sijthoff.  

Aston Martin GT3 Pro Evo
Aston Martin GT3 Pro Evo
Negentien wagens vast en nog een drietal voor enkele races, dat is de balans in de GTS (GT3) klasse. Daar is het natuurlijk uitkijken naar de prestaties van de Aston Martin V12 Vantage van het Belgische GPR Racing, een wagen die afgelopen weekend al te zien was in de BRCC endurance race op Zolder. Voor de eerste race op Paul-Ricard delen Enzo Ide en Maxime Soulet voorlopig het stuur van de geel-witte bolide. Niet minder dan 10 Ferrari 458 Italia staan er op de inschrijvingslijst en deze worden ingezet door gekende teams als Kessel Racing, AF Corse, Russian Bears en Ombra Racing. Autorlando en Rinaldi Racing vertrouwen op de Porsche 911 GT3-R en uit Duitsland komen ook beide Mercedes SLS AMG van Seyffarth Motorsport. Uitkijken wordt het naar de prestaties van de drie McLaren MP4-12C, met naast een wagen voor Lapidus Racing twee voor Bhai Tech Racing. Dit laatste team brengt enkele opvallende namen aan de start met oud F1 piloot en GP2 kampioen Giorgio Pantano, ex Superleague rijder Chris Van Der Drift, bijna Marussia  F1 rijder Luiz Razia en Raphael Suzuky. Verder wordt de lijst vervolledigd met een enkele Mosler MT900R en zou ook de nieuwe Maserati MC GT3 zijn opwachting moeten maken.

Foto's: GT Open &  Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 23 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons