van der Horst

Paul Ricard: DKR Engineering doet titel alle eer aan

DKR Engineering - Norma M30 LMP3
DKR Engineering - Norma M30 LMP3
Vorig jaar won DKR Engineering de titel in de Michelin Le Mans Cup en het kampioenenteam startte het nieuwe seizoen met een zege. Kampioenen Jean Glorieux en Alexander Toril hebben de overstap naar de ELMS gemaakt en de Norma van Het Luxemburgse team wordt nu bestuurd door Leonard Hoogenboom en Jens Petersen. De Norma nam van bij de start het voortouw maar in de laatste ronde ging Peterson nog de bandenmuur in, hij kon de race verder zetten maar had aan de eindmeet maar 2,1 seconde voorsprong meer op de Ecurie Ecosse/Nielsen Ligier van Colin Noble en Alasdair McCaig.
Zeven seconden later kwam de tweede Ligier van de Ecosse/Nielsen bestuurd door Wells/Littlejohn als derde over de lijn. De Norma’s van DB Autosport en CD Sport maakten de top vijf vol. Het Belgische Motorsport98 kende een moeilijke seizoensstart, het team van Eric De Doncker kon deze winter heel weinig testen en kwam dus onvoldoende voorbereid aan de start. Bij de aanvang van de race maakte De Doncker contact met een andere wagen en viel terug naar de laatste positie. Daarna kreeg hij nog een drive through maar samen met Andy Meyrick vochten zij zich nog terug naar de tiende plaats in de eindstand. In de GT3 klasse was de zege voor de Kessel Racing Ferrari van Sergio Pianezzola en Giacomo Piccini.

Foto: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 16 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons